Hlavní obsah

Samson i Nosková v semifinále! Krejčíková se Siniakovou budou hrát o titul

Aktualizováno

Senzační tažení šestnáctileté Laury Samson na pražském turnaji WTA pokračuje. Domácí hráčka vyřadila i Rusku Oksanu Selechmetěvovou po setech 2:6, 6:3, 7:5 a probojovala se už do semifinále. Do něj proklouzla po hladké výhře nad Němkou Ellou Seidelovou 6:1, 6:3 i nasazená jednička Linda Nosková. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále čtyřhry smetly australsko-tureckou dvojici Priscilla Honová a Zeynep Sönmezová 6:4, 6:1. A mají jisté finále, protože jejich semifinálové soupeřky z Tchajwanu Sie Šu-wej, Tsao Čch’-a-i odstoupily.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si v Praze zahrají finále čtyřhry. Místo centrkurtu odehrály zápas na vedlejším. Video: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Tenistka domácího TK Sparta Praha Samson, která na turnaji Livesport Prague Open startuje na divokou kartu, otočila zápas podruhé za sebou a navázala na předchozí „skalp“ nasazené dvojky Kateřiny Siniakové. Duel zakončila po dvou hodinách a 40 minutách, kdy využila sedmý mečbol.

„Zní to moc dobře, mám z toho hroznou radost. Myslím, že jsem ten zápas vydřela. Byl to fakt těžký zápas, každé utkání tady bylo těžké. A mám hroznou radost,“ řekla novinářům Samson. „Byla jsem odvážná. Prostě jsem se toho nebála a šla do toho jako vždycky. I na ty důležité míče jsem tam zvládla zahrát winner,“ doplnila.

Samson přišla o první set kvůli dvěma ztraceným servisům. Ve druhé sadě si vzala za stavu 2:1 pauzu na ošetření levé nohy a od té doby se jí začalo dařit na returnu. Soupeřku třikrát brejkla a vývoj srovnala.

V rozhodujícím třetím setu vedla díky dalším třem brejkům 5:3. Poprvé ale duel nedopodávala, v desátém gamu neproměnila tři mečboly. Vzápětí ale získala podání Selechmetěvové znovu a při servisu si vypracovala další čtyři možnosti. Při posledním mečbolu už uspěla.

Nasazená jednička Nosková zvládla utkání proti Seidelové bez výrazných potíží a dál jde turnajem bez ztráty setu. O servis přišla jen jednou, sama o něj soupeřku, které patří ve světovém žebříčku 150. místo, připravila pětkrát. Zaznamenala také sedm es.

„Hraje se mi tu dobře. Ani tu nemám nějaký nedostatek, který někdy na kurtu cítím. Samozřejmě bych uvítala i trochu těžší zápasy, abych si vyzkoušela nějaké jiné věci, ale myslím, že zítra to bude dostatečně těžké,“ uvedla Nosková.

V boji o finále ji čeká Polka Magda Linetteová. „Je to hlavně antuková hráčka a spíše obrannějšího typu. Když ale do toho budu chodit a snažit se zkrátit hru, tak si myslím, že budu mít větší šanci,“ podotkla Nosková.

Dlouhé čekání na zápas i potíže s kurtem. Linda Nosková ale slavila postup a v semifinále jí čeká Linetteová.Video: Sport.cz

Set na turnaji zatím neztratily ani Krejčíková a Siniaková, které pojaly společnou účast jako generálku před startem na olympijských hrách v Paříži, kde budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia. Duel proti Honové a Sönmezové vyhrály rovněž za 68 minut a po odstoupení tchajwanského páru Sie Šu-wej, Tsao Čch’-a-i mají jistotu finále.

V něm mohou narazit na Lucii Šafářovou s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Ty ve čtvrtek čeká semifinále proti italsko-belgické dvojici Camilla Rosatellová, Kimberley Zimmermannová.

Tenisový turnaj žen v Praze (antuka, dotace 267 082 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
SAMSON (ČR) - Selechmetěvová (Rus.) 2:6, 6:3, 7:5
NOSKOVÁ (1-ČR) - Seidelová (Něm.) 6:1, 6:3
Linetteová (4-Pol.) - Tomovová (5-Bulh.) 4:6, 6:3, 6:2
Frechová (6-Pol.) - Kalininová (3-Ukr.) 2:6, 6:0, 6:1
Čtyřhra - čtvrtfinále:
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ (1-ČR) - Honová, Sönmezová (Austr./Tur.) 6:4, 6:1.