Hlavní obsah

Šéf tenisového Australian Open Tiley očekává návrat domácí hvězdy Kyrgiose

Šéf Australian Open Craig Tiley očekává návrat Nicka Kyrgiose na úvodní grandslam sezony. Řekl to televizi Channel Nine. Devětadvacetiletý australský tenista letos ani loni v Melbourne nestartoval. V posledních dvou letech odehrál na okruhu jen jeden singlový zápas vloni v červnu, protože ho trápí zranění kolena, chodidla a zápěstí. Jeho příspěvky na sociálních sítích ale naznačují, že se snaží dostat zpět do formy.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios se má vrátit na Australian Open.

Článek

Kyrgios se v posledních měsících místo tenisu věnoval hlavně televizní práci. Tiley je přesvědčený, že se někdejší třináctý hráč světa na kurty vrátí. „Nick bude zpět. Víme, že trénuje a připravuje se na (australské) léto. Miluje hrát v Austrálii. Očekáváme, že ho zase uvidíme, a víme, že se připravuje,“ řekl šéf Australian Open.

Známý bouřlivák Kyrgios byl na domácím grandslamu vždy tahákem pro fanoušky, ale nikdy se mu na Australian Open příliš nedařilo. Jen v roce 2015 se dostal do čtvrtfinále. Naposledy ho v roce 2022 vyřadil ve druhém kole pozdější finalista Daniil Medveděv. Téhož roku se Kyrgios dostal do finále Wimbledonu a čtvrtfinále US Open, jenže pak začaly jeho patálie se zraněními.

Na Australian Open, které začne 12. ledna, by mohl být znovu v akci. „Hodně se toho může za těch příštích několik měsíců stát, ale těšíme se, že uvidíme Nicka zpět,“ dodal Tiley.

Související témata: