Hlavní obsah

S titulem v kapse nabraly K+S směr Paříž. Přivezte zlato, vyprovázeli diváci český pár

Dopoledne finále ve Stromovce, pak urychlený přesun do Paříže a v sobotu odpoledne už úvodní zápas olympijského turnaje ve čtyřhře. Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková do něj půjdou jako čerstvé vítězky Livesport Prague Open. V souboji o trofej nedaly šanci Lucii Šafářové s Bethanií Mattek-Sandsovou. Dvakrát 6:3 a spěchalo se na letiště.

Obnovená spolupráce zafungovala a teď zlato z olympiády! Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly turnaj v Praze Video: Sport.cz

Článek

„Bude to hektické,“ povzdechla si Siniaková, která se s Krejčíkovou dala dohromady osm měsíců od podzimního rozchodu úspěšného páru. Obhájkyně zlata z Tokia se ale na Roland Garros naladily v Praze třemi vyhranými zápasy a šestnáctým společným titulem, když do sbírky K+S patří i sedm deblových grandslamů.

Při finále se zdálo, že od loňského San Diega, kde slavily trofej naposled, snad ani žádná pauza nebyla. „Zlepšovaly jsme se každým zápasem,“ těšilo Siniakovou. „Pomohlo nám to, že jsme se zase synchronizovaly,“ přikývla Krejčíková, která tradičně tvrdila muziku od základní čáry, zatímco její spoluhráčka přebíhala na síti a trestala chyby soupeřek.

„Holky, jste skvělé! Jste teď ten nejlepší tým. A já doufám, že tak budete pokračovat i v Paříži,“ řekla vítězkám Šafářová a diváci na Krejčíkovou se Siniakovou volali, aby přivezly zase zlato.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

České reprezentantky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejemi pro vítězky turnaje

„Budeme se snažit bojovat o každý balon,“ prohlásila Krejčíková. „Ale než se k medailím dostaneme, čeká nás spousta těžkých zápasů.“ Ten první v sobotu proti zkušeným sestrám Chanovým z Tchaj-wanu. „Všechny soupeřky na olympiádě jsou dobré, tam si nevyberete. Rozehrajeme se a půjdeme na to,“ řekla wimbledonská šampionka v singlu.

Otázkou je, jak divoký program posledních týdnů českou dvojici ovlivní. Siniaková musela kvůli vyčerpání před pár dny dokonce do nemocnice. „Ale už se cítím mnohem líp. Udělám regeneraci a vyrazíme do boje,“ prohlásila.

Také Krejčíková teď věří, že kouzlo českých šampionek zase může fungovat. I na antuce, kde v letech 2018 a 2021 ovládly French Open. „Věřím, že pojedeme na vlně. Adrenalin nás nakopne a všechno překonáme,“ prohlásila Krejčíková.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

České reprezentantky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se radují z vítězství na Livesport Prague Open.