Hlavní obsah

Rána do hlavy a šílený výkon. Djokovič přiznal zdravotní trable. A nejen ty…

Byl to výkon, který tenisového krále a dost možná nejlepšího hráče historie nepřipomínal ani v bujné fantazii. Novak Djokovič vyhořel ve třetím kole turnaje v Římě s Chilanem Tabiloem 2:6, 3:6. Výprask, který trval pouhých 67 minut, a především výkon světové jedničky vyvolal v tenisovém světě řadu otázek a spekulací. Odpověď však může být hodně překvapivá. Za vším může stát a dle všeho do velké míry stojí páteční incident, který se výrazně podepsal na fyzické pohodě srbského suveréna.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný Novak Djokovič

Článek

Byl to zápas na pohodu. Novak Djokovič ve svém prvním zápase na turnaji v Římě, který už v minulosti šestkrát opanoval, vyřídil Francouze Mouteta snadno a rychle 6:3, 6:1. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se v dalším kole měl zrodit jeden z největších debaklů, který tenisový král za posledních několik let schytal.

Klíčovým momentem nedělního výbuchu se mohl stát incident, který se odehrál jen pár minut po skončení zápasu s francouzským tenistou, kdy se Djokovič dle svého zvyku podepisoval fanouškům a jednomu z nich vypadla z batohu kovová láhev s vodou přímo na hlavu pod tribunou stojícího tenisty.

Otřesený Djokovič zůstal několik minut s hlavou v dlaních, poté se však bez dalšího většího lékařského ošetření odebral na hotel. Jeho další, již zmiňovaný zápas s 32. hráčem světa Tabiloem ukázal, že v pořádku šestatřicetiletá legenda rozhodně není.

„Musím soupeři pogratulovat. Nikdy jsem se s ním ještě neutkal, ale je to dobrý hráč. Já se na kurtu necítil vůbec dobře. Byl jsem úplně mimo, chyběl mi rytmus i rovnováha,“ popisoval debakl Srb.

Že páteční nešťastná událost mohla mít na výkon čtyřiadvacetinásobného grandslamového šampiona zásadní vliv, popisují i jeho další slova. „Hodinu potom mi bylo fakt zle. Tekla mi krev, točila se mi hlava. Ale spal jsem docela dobře, věřil jsem, že bude všechno ok. Ale nebylo…,“ říkal tenista.

Za letošními výkony tenisového krále však rozhodně nestojí jen nešťastný incident, Djokovič se trápil i na předcházejících turnajích. „Letos je to jiné. Trošku mi připadá, že mi chybí nadšení a chuť. Snažím se naplno, ale hraju špatně. Nemám formu,“ přiznal bělehradský rodák.

Za necelých čtrnáct dní začíná French Open, kde by Djokovič rád zaútočil na rekordní 25. grandslamový titul. Zda se do té doby dokáže dostat do formy, zůstává otázkou…

Související témata: