Hlavní obsah

Přes polské překážky to nešlo. Samson skončila v nemocnici a Nosková nenašla svou hru

Aktualizováno

Obě snily o finálové účasti na pražském turnaji WTA, jenže poslední překážku v podobě polských semifinálových soupeřek nedokázala zdolat nasazená jednička Linda Nosková ani talentovaná Laura Samson při svém debutu na vrcholném turnaji dospělých.

Ve finále čtyřhry bude na kurtu celkem hodně grandslamů, směje se Lucie Šafářová. Je to úžasné, nadplán, nemáme co ztratit!Video: Sport.cz

Článek

Šestnáctiletou českou tenistku hodně mrzelo, že kvůli zranění levého stehna musela vzdát za stavu 6:3, 0:6, 2:4 duel Magdalenou Frechovou a hned ze Stromovky odjížděla na magnetickou rezonanci do nemocnice.

„Může tam být malá trhlinka nebo je natažený stehenní sval. Nastupovala jsem s tím, že jsem věděla, jak moc mě noha bolí. Hrozně mě v tom stehně píchalo a postupně se to zhoršovalo, hlavně u bekhendu. Soupeřka to poznala a začala mi do něj dost hrát. Postupně jsem poznala, že už to nepůjde,“ tvrdila Samson, jež postup do semifinále v Praze hodnotila jako životní úspěch a velkou tenisovou školu.

„Zkusila jsme si hrát proti těm nejlepším, takže doufám, že mi to hodně pomůže. Myslím, že jsem se toho hodně naučila,“ uvedla finalistka letošní juniorky na French Open, která v žebříčku WTA skočí ze 634. místa na 373. příčku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šestnáctiletá česká tenistka Laura Samson je ošetřována v semifinálovém utkání proti Polce Magdaleně Frechové.

„Nemyslím, že by mě to mělo semlít. Budu dál dřít a makat, abych měla dobré výsledky,“ doplnila Samson, která přestala používat koncovku -ová v příjmení kvůli shodě s ruskou tenistkou. „Byly z toho akorát nepříjemné záměny, takhle už jsem sama za sebe,“ řekla.

Nosková proti o třináct let starší Linetteové sice odvrátila šest mečbolů, přesto s ní ztratila i druhý vzájemný duel. Neoplatila jí tak loňskou porážku z Říma. „Věděla jsem, že to bude s tak kvalitní antukářkou těžký zápas. Sázela na obranný styl a mně občas spadl tenisový level, nenašla jsem se úplně ve hře. Přece jen se projevilo víc nedostatků, než jsem si byla ochotná připustit,“ litovala.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Linda Nosková na svou soupeřku nestačila.

Utkání nakonec rozhodl tie-break třetího setu, v němž česká hráčka nechala polskou soupeřku utéct o pár míčů. „Škoda toho, ale už je to pryč, v pátek v poledne odletím do Paříže a moc se těším. Los mi přisoudil Číňanku, s níž jsem hrála několikrát debl. Je to fajn holka, ale teď ji budu moc chtít porazit,“ dodala Nosková.

Související témata: