Hlavní obsah

Bývalá fotbalová hvězda zkusí štěstí v jiném sportu

Na mistrovství světa v Jihoafrické republice před čtrnácti lety získal ocenění pro nejlepšího hráče šampionátu. Svou úspěšnou fotbalovou kariéru uruguayský útočník Diego Forlán ukončil v roce 2019 a nyní se pokouší prorazit v bílém sportu, když se představí na tenisovém challengeru v Montevideu.

Foto: Profimedia.cz

Diego Forlán s trofejí pro vítěze mistrovství Jižní Ameriky

Článek

Pětačtyřicetiletý Forlán nastupoval v dresu Manchesteru United, Atlétika Madrid, Villarealu nebo Interu Milán. S madridským klubem ovládl v roce 2010 Evropskou ligu, uruguayskou reprezentaci zase dovedl k triumfu na Copa América o rok později.

Po skončení kariéry se Forlán začal věnovat tenisu a pohybuje se na veteránské challengerové tour. V žebříčku od čtyřiceti let patří semifinalistovi fotbalového mistrovství světa 635. příčka v deblu, v rankingu od 45 let se Forlán nachází na 88. místě. Ve dvouhře je to 744., respektive 108. pozice.

„Potřebuji sport, kde se můžu pořádně hýbat. Golf si zahrajete na krásných místech, ale není to ono. Chtěl jsem něco podobného fotbalu, tak jsem zvolil tenis,“ svěřil se pro server The Athletic.

„Začínal jsem na turnajích po Uruguayi a soupeři mě snadno poráželi. Po nějaké době už jsem s nimi hrál vyrovnaně a teď jsem schopen je porážet,“ poodhalil Forlán.

Na challengeru v uruguayské metropoli, kde se začíná 11. listopadu, nastoupí ve čtyřhře po boku 101. hráče světa Argentince Federica Corii.

Související témata:
Diego Forlán