Hlavní obsah

Porod byl utrpení, svěřila se Kvitová. Promluvila i o návratu na kurty

Je to již více než rok, co česká tenistka Petra Kvitová odehrála poslední utkání na okruhu WTA. V červenci přivedla na svět syna. Dvojnásobná wimbledonská vítězka promluvila o komplikovaném porodu a možném comebacku na okruh.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Petra Kvitová na archivním snímku

Článek

Z jedné z největších tenisových ikon tohoto tisíciletí se stala pyšná maminka. S manželem a trenérem Jiřím Vaňkem vychovávají syna Petra.

Více než čtvrt roku po porodu se Kvitová pomalu vrací do kolotoče nejrůznějších sponzorských akcí. Mimo jiné byla jednou z hlavních tváří kampaně své milované fotbalové Slavie před vítězným derby proti Spartě.

„Myslela jsem, že porod bude lepší, ale bylo to utrpení, skončila jsem akutním císařem. Ještě mám pár kilo nahoře, ale jde to pomalu dolů, tak snad to bude brzy tak, jak má,“ prozradila v rozhovoru pro lp-life.cz.

S gratulací k narození potomka přispěchala spousta hvězd z tenisového prostředí. „Bylo toho hrozně moc. Gratulovaly mi třeba Lucie Šafářová, Barbora Strýcová nebo Belinda Bencicová,“ vzpomínala Kvitová. Šafářová i Strýcová se po porodu dokázaly na kurty znovu vrátit, Švýcarka Bencicová plánuje comeback v rámci listopadového Billie Jean King Cupu.

Čtyřiatřicetiletá rodačka z Bílovce kariéru neukončila, pouze přerušila. Kdy a jestli se fanoušci návratu Kvitové dočkají, ale sama neví. „Neřekla jsem tak, ani tak, takže to nechávám otevřené. Přece jenom už nejsem nejmladší a máme syna, takže je to spíš rozhodnutí celé rodiny.“

Související témata: