Hlavní obsah

Plíšková šest dní po skreči na US Open absolvovala operaci

Šestka, číslo, které pro českou tenistku Karolínu Plíškovou nabylo během posledního týdne nebývalého významu. Během druhého kola US Open vydržela na kurtu s Italkou Jasmine Paolinovou pouze šest minut, pak kvůli zranění kotníku skrečovala. A šest dní nato podstoupila úspěšně operaci. „Udělám vše pro to, abych se co nejdříve vrátila na tenisové kurty,“ uvedla bývalá světová jednička.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Karolína Plíšková musela utkání kvůli zranění kotníku vzdát už po třech míčích.

Článek

Vstup do závěrečného grandslamu sezony se lounské rodačce vydařil, v prvním kole si v divokém zápase poradila s Egypťankou Mayar Sherifovou 6:3, 0:6, 7:5. Pro Češku to byl první zvládnutý duel na turnaji velké čtyřky v letošním roce. Ve druhém kole na Plíškovou čekala obrovská výzva, světová pětka Paoliniová.

Možnost otestovat svoji aktuální formu ale dostala finalistka z Flushing Meadows z roku 2016 úplně minimální. Během prvního gamu, po třech výměnách a zhruba šesti minutách si podvrtla kotník a musela duel vzdát. Jak později uvedla na instagramu, problémy s kotníkem byly dlouhodobějšího rázu. „Opustit turnaj tímto způsobem není nikdy snadné, zvláště ne v New Yorku. Měsíce jsem se potýkala se zraněním kotníku, ale bohužel se to hodně zhoršilo,“ uvedla šampionka 17 turnajů okruhu WTA.

Neuběhl ani týden a „esová královna“ je již po operaci. Ta dle jejích slov proběhla úspěšně. „Ráda se podělím o to, že jsem úspěšně podstoupila operaci šlach v levém kotníku. Udělám vše pro to, abych se co nejdříve vrátila na tenisové kurty, ale zdraví je vždy na prvním místě,“ napsala dvaatřicetiletá tenistka na instagram.

Kdy uvidíme jednu z nejlepších tenistek historie, která nikdy nevyhrála grandslam, zpátky na kurtech, je ve hvězdách, sama Plíšková délku rekonvalescence blíže nespecifikovala.