Hlavní obsah

Parádním úderem fascinoval, zápas přesto prohrál

Tohle chce pořádnou dávku sebevědomí a tenisového umu. Francouzský tenista Corentin Moutet si v duelu se Španělem Robertem Carballesem Baenou dovolil velkou parádu. Ta mu ale náladu zlepšila jenom částečně, na turnaji v čínském Chang-čou padl 6:7 (6:8), 1:6 a končí v prvním kole.

Sestřih zápasu Carballes Baena - MoutetVideo: sntv

Článek

Zápas měl rozehraný ideálně, za stavu 5:3 na gamy byl pětadvacetiletý Francouz na podání a pro zisk první sady stačilo udržet servis. Současná devětašedesátka žebříčku poslala hned při svém prvním podání dělový servis do forhendu Carballese Baeny, ten slabým returnem vrátil pouze na „téčko“, ze kterého poslal Moutet utěšený forhend k základní čáře. Ten už jednatřicetiletý Španěl vybral pouze stěží a pařížskému rodákovi nalil na smeč.

Moutet se však místo klasické smeče rozhodl pro nevšední řešení. Balonek záměrně přeběhl a efektně ho zahrál za zády. Rezignovaný soupeř za míčkem ani neběžel. Šokovaní diváci nevěřili vlastním očím, nádhera. Kdo si ale myslel, že technická paráda dodá Francouzovi sebevědomí pro zisk setu, šeredně se mýlil. Carballes Baena, možná i motivovaný onou finesou, se zakousl a game zvládl ještě otočit, první sadu pak dovedl do tiebreaku, který opanoval 8:6.

Druhý set už byl jednoznačný, bohužel pro Mouteta v jeho neprospěch. Ztratil ho za 43 minut poměrem 1:6. Alespoň jednou ještě ale zvládl pobavit diváky, a to když v sedmé hře druhé sady vyhrál neuvěřitelnou výměnu.

Postoupivší Španěl Roberto Carballes Baena ve druhém kole narazí na Američana Mitchella Kruegera.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský tenista Corentin Moutet na archivním snímku.