Hlavní obsah

Ohromná škoda, litoval Pála. A místo Vondroušové nominoval do singlu Siniakovou

Olympijskou kolekci má nafasovanou, do Paříže přesto neodletí. Loňská wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová nebude ve Francii obhajovat stříbro z Tokia a šéf tenisové výpravy Petr Pála má z toho zamotanou hlavu.

Markéta Vondroušová se z olympiády odhlásila kvůli zranění ruky. Petr Pála popisuje, kdo ji může nahradit.Video: Sport.cz

Článek

„Markéta se musela odhlásit kvůli zranění ruky. Už minulý týden dostala injekci a říkala, že neví, jak to bude vypadat. Snažila se, aby alespoň mohla hrát čtyřhru, ale dnes mi volala, že si byla zatrénovat a prostě to nejde. A lékaři jí doporučili, aby nestartovala,“ řekl Pála, který následně Vondroušovou z olympijské soutěže odhlásil a do dvouhry byla dodatečně nominována Kateřina Siniaková.

„Pokud se ze singlu někdo odhlásí, tak pak jde nominovat pouze hráčku, která už je v jiné soutěži (deblu, mixu) a má z hráček nejvyšší ranking, což je Katka. Pokud by byl před ní v žebříčku ale někdo z jiné země, tak bychom měli smůlu.“

Vondroušová hrála letos čtvrtfinále French Open, v roce 2019 na něm byla ve finále, takže je to pro českou výpravu zásadní ztráta. „Na antuce umí, je to ohromná škoda. S Kájou Muchovou chtěla zkusit aspoň debla, což ukazuje, co pro holky znamená hrát na olympiádě,“ prohlásil Pála.

Shodou okolností musela ale Siniaková po vyhraném zápase prvního kola dvouhry na turnaji Livesport Prague Open odjet do nemocnice kvůli vyčerpání. Přitom v Paříži by teď měla hrát jak singl, tak debl s Barborou Krejčíkovou a ještě mix s partnerem Tomášem Macháčem.

„Já jen doufám, že bude Katka v pořádku, musíme počkat,“ tvrdil Pála, který čekal ještě na potvrzení, že místo Vondroušové bude moci v olympijské čtyřhře nastoupit Linda Nosková, která byla dosud nahlášena jen ve dvouhře.

  6 : 2, 6 : 1 Muchová - Cristianová 6 : 2, 6 : 1 konec
20241017T13 : 10:00+0200
Muchová vs. Cristianová
Muchová vs. Cristianová
Muchová
Cristianová