Hlavní obsah

Obhájkyně titulu Šwiateková se jako první kvalifikovala na Turnaj mistryň

Polská tenistka Iga Šwiateková se jako první hráčka v této sezoně kvalifikovala na Turnaj mistryň, který se letos poprvé uskuteční v Rijádu. O postupu světové jedničky na listopadovou závěrečnou akci sezony pro osmičku nejlepších informovala WTA na sociálních sítích. Naději na start v Rijádu má i Barbora Krejčíková, které aktuálně patří v pořadí sedmé místo.

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Polka Iga Šwiateková si zajistila postup na Turnaj mistryň.

Článek

Třiadvacetiletá Šwiateková v této sezoně vyhrála na okruhu WTA čtyři turnaje elitní kategorie WTA1000 a na Roland Garros získala čtvrtý titul v kariéře. Na olympijských hrách v Paříži se jako velká favoritka musela spokojit s bronzem. Na Turnaji mistryň ji čeká čtvrtý start v řadě a bude obhajovat loňský titul z Cancúnu.

V Rijádu, který navzdory protestům některých tenistek získal v dubnu pořadatelství, se bude letos hrát o prémie v celkové výši 15,25 milionu dolarů. Představitelé Saúdské Arábie, kteří se podle kritiků snaží štědrými investicemi do sportu v posledních letech vylepšit image země pošramocenou kvůli dlouhodobému porušování lidských práv a svobod, navýšili odměny v rámci boje za vyrovnané platy mužů a žen.

Související témata: