Hlavní obsah

Skočila o 171 míst výš! Šestnáctiletá česká hvězdička se po převlečení cítila jako nová

Letos si zahrála finále juniorky na French Open, ale vítězství nad Kateřinou Siniakovou má pro velkou naději českého tenisu Lauru Samson mnohem větší význam. Na svém prvním turnaji WTA Livesport Prague Open postoupila šestnáctiletá hráčka už do čtvrtfinále!

Je to pro mě něco nového, zatím největší vítězství kariéry, měla po výhře nad Siniakovou radost šestnáctiletá Laura Samson.Video: Sport.cz

Článek

„Šla jsem tam bez očekávání a teď mám hroznou radost, že jsem to zvládla,“ zářila vítězka, která vyčerpanou českou reprezentantku (38. na světě) zlomila za dvě a čtvrt hodiny po setech 1:6, 7:5, 6:3. I když prohrála úvodních pět gamů zápasu.

„Ani jsem nebyla nervózní, ale byla jsem zaťatá. Pak jsem se uvolnila, rozehrála a hlavně jsem začala švihat,“ líčila Samson, která se po ztraceném úvodním dějství odběhla převléknout do šatny. „Dává mi to pocit nového zápasu, jako bych to byla i nová já,“ smála se.

Byla to nakonec teenagerka, kdo měl v úterý odpoledne na centrkurtu v areálu své domovské Sparty víc sil. Už o den dřív přitom držitelka divoké karty ve svém prvním souboji na okruhu WTA nemilosrdně zpacifikovala Chorvatku Taru Würthovou 6:0, 6:2. Na zaplněném ústředním kurtu to byl proti Siniakové ale úplně jiný zážitek.

„Vnímala jsem na lavičce hlavně hudbu, to mě rozhýbalo. Na nástupovku jsem si vybrala Eminema, jeho písníčky mě taky dokážou namotivovat,“ vykládala tenistka, která si koncovku -ová z příjmení odstranila kvůli podobnosti s Ruskou Samsonovovou. O postup do semifinále se teď Samson utká s další hráčkou startující nyní pod neutrální vlajkou Oxanou Selechmetěvovou.

Před startem pražského turnaje měla Samson ve světovém žebříčku číslo 634. „Já ani nevím, kam se můžu posunout,“ kroutila hlavou. „Před sezonou jsem chtěla být v první pětistovce,“ tvrdila. A tohle přání se jí už splnilo. Ve virtuálním žebříčku provedla veleskok o 171 míst – na 463. pozici! Případná další výhra by znamenala posun k 370. pozici…

„Pro mě je to něco nového a mám hroznou radost. Určitě můj největší úspěch,“ jásala Samson.

Související témata: