Hlavní obsah

Elitní tenistka hlásí nečekaně rychlý návrat po porodu

Bývala světovou čtyřkou a ve finále tokijské olympiády přehrála Markétu Vondroušovou. Švýcarská tenistka Belinda Bencicová, jež v dubnu porodila dceru, oznámila, že se chce v listopadu vrátit na kurty.

Foto: Profimedia.cz

Belinda Bencicová chystá návrat na kurty.

Článek

Poslední utkání na tour odehrála Bencicová v září loňského roku v San Diegu, kde podlehla Bělorusce Sasnovičové. Na kurtu už se pak neobjevila a důvod fanouškům objasnila až na jaře.

Se svým partnerem, bývalým slovenským fotbalistou a kondičním trenérem Martinem Hromkovičem se pochlubili na svých instagramových účtech dcerou Bellou, která spatřila světlo světa 23. dubna.

Bencicová se nikdy netajila přátelstvím s českými i slovenskými tenistkami. „Kromě Švýcarek si samozřejmě nejlíp rozumím se Slovenkami a s Češkami. Lucka Šafářová a Petra Kvitová ke mně byly moc milé,“ vyprávěla při Billie Jean King Cupu v Praze před třemi lety. S bývalou slovenskou hvězdou Danielou Hantuchovou zase často spolupracuje na tvorbě podcastu.

V rozhovoru pro švýcarský Blick promluvila sedmadvacetiletá tenistka o svém těhotenství. „Bylo to vědomé rozhodnutí stát se matkou tak brzy. Plán byl od začátku jasný - vrátit se zpět na kurty. Stále mám před sebou několik dobrých sezon na okruhu.“

Bencicová prozradila pevný termín návratu. Ke comebacku by mělo dojít v polovině listopadu, kdy Švýcarky přivítají v Billie Jean King Cupu Srbsko.

„Tenis je jako ježdění na kole, to se nezapomíná. Nemám strach, kondičně budu připravena,“ uzavřela Bencicová.

Olympijská šampionka z Tokia tak chce napodobit další hráčky, které úspěšně zvládly po porodu návrat na tour, mezi něž patří třeba Viktoria Azarenková, Elina Svitolinová, Caroline Wozniacká nebo Tatjana Mariová.

Související témata: