Hlavní obsah

Tajemná Vondroušová: Vůbec nevím, kdy se vrátím

Zranění ruky stále trápí tenistku Markétu Vondroušovou. Odhlásila se kvůli němu z olympiády v Paříži a také z US Open. Návrat? „Vůbec nevím, musíme počkat,“ prozradila pětadvacetiletá hráčka na akci Red Bull Showrun v Praze. „Pořád tu ruku řešíme. Můžu dělat všechno kromě tenisu. Chodím do fitka, běhám, udržuji se,“ popisuje zdravotní trable.

Návrat na kurty? Vůbec nevím, musíme počkat, říká zraněná Markéta Vondroušová. Můžu všechno kromě tenisuVideo: Sport.cz

Článek

V posledních týdnech musela Vondroušová skousnout zranění ruky a také nepovedený Wimbledon. Přijela tam jako obhájkyně vítězství a loučila se hned v prvním kole. Obojí už ale bere s úsměvem, tak, jak to je.

„Neberu letošní sezonu jako zklamání. Odehrála jsem za půl roku skoro všechny turnaje, v Paříži jsem byla ve čtvrtfinále… Neupadám do depresí, hraju pro radost. Nejde to pořád tak jako loni ve Wimbledonu. S tím se musím smířit.“

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Markéta Vondroušová vynechá US Open.

Smířila se i s neúčastí na olympiádě a hry pod pěti kruhy si užívala aspoň jako fanoušek. „Bylo to hrozně těžké rozhodnutí. Dlouho jsem se na hry těšila. Hlavně na diváky. Tokio bylo skvělé, ale bohužel bez lidí, tak jsem se těšila na Paříž. Aspoň jsem si to užila jako fanoušek. Fandila jsem všem ostatním. Každý den jsem koukala na nějaké sporty. Utěšovalo mě i to, že už jsem na olympiádě byla a medaili mám.“

Rekonvalescence se protahuje, ruka pořád zlobí. Náladu Markétě Vondroušové zlepšila formule v ulicích Prahy. Byla hostem akce Red Bull Showrun, v rámci které se hlavním městem proháněl legendární monopost RB7 s pilotem Davidem Coulthardem.

Užívala si to, i když… Když v paddocku poprvé uslyšela, jak se motor formule rozburácel, vyděsilo ji to. „Lekla jsem se strašně. Nikdy jsem formule naživo neviděla. Ale musím říct, že je to velký zážitek,“ směje se osmnáctá hráčka světa.

  2 : 1 Menšík, Pavlásek - Alcaraz, Granollerz 2 : 1 probíhá Živě
20240911T20 : 45:00+0200
Menšík, Pavlásek vs. Alcaraz, Granollerz
Menšík, Pavlásek vs. Alcaraz, Granollerz
Menšík, Pavlásek
Alcaraz, Granollerz
  Skreč Macháč - Alcaraz Skreč konec
20240911T18 : 30:00+0200
Macháč vs. Alcaraz
Macháč vs. Alcaraz
Macháč
Alcaraz
  6 : 7, 4 : 6 Lehečka - Bautista 6 : 7, 4 : 6 konec
20240911T16 : 00:00+0200
Lehečka vs. Bautista
Lehečka vs. Bautista
Lehečka
Bautista