Hlavní obsah

Fritz - Nadal 6:3, 7:6Nadal poprvé v sezoně prohrál, Indian Wells senzačně ovládl Fritz

Aktualizováno

Nečekaný výsledek přineslo nedělní finále tenisového turnaje v Indian Wells. Rafael Nadal po letošní sérii 20 výher v duelu o další trofej nestačil na Taylora Fritze a prohrál po setech 3:6 a 6:7. Čtyřiadvacetiletý Američan si připsal druhé vítězství na okruhu ATP a vůbec první na turnaji série Masters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Taylor Fritz zdolal ve finále v Indian Wells Rafaela NadalaVideo: sntv

Článek

Fritz je prvním americkým vítězem v Indian Wells od roku 2001, kdy prestižní turnaj ovládl Andre Agassi. "Tohle je jeden z dětských snů, o nichž jste přesvědčeni, že se nikdy nevyplní," poznamenal Fritz po duelu.

Ani jeden z finalistů přitom nebyl v duelu v ideálním rozpoložení. Nadal záhy po začátku ztrácel 0:4 a vyžádal si ošetření. Po něm sice dokázal alespoň částečně srovnat krok, první sadu ale ztratil v poměru 3:6 a šanci na zvrat v zápase v druhém setu promarnil v tie-breaku.

Nad Fritzem visel otazník po semifinále s Andrejem Rubljovem, při němž si poranil kotník. "Ještě nikdy jsem neměl před zápasem takové bolesti, jako nyní. Udělat pár kroků bylo utrpení. Snažil jsem se hrát drsňáka a s týmem jsme odvedli směrem k finále spoustu práce. Byla to emoční horská dráha a nakonec jsem přesvědčil sam sebe, že budu schopen hrát. A v zápase mě zranění nelimitovalo," líčil Američan.

Nadal usiloval o nakousnutí třetí desítky vítězných zápasů, po 34 nevynucených chybách se ale musel před soupeřem sklonit. "V uplynulých dvou týdnech jsem tady odevzdal to nejlepší, dnes to ale nešlo. Ale bojoval jsem dobře až do konce. Myslím, že s průběhem uplynulých měsíců mohu být spokojený," poznamenal pětatřicetiletý vítěz letošního Australian Open.

INDIAN WELLS (tvrdý povrch)
Muži - dvouhra, finále (dotace 9,554.920 dolarů):
Fritz (20-USA) - Nadal (4-Šp.) 6:3, 7:6 (7:5)