Hlavní obsah

Na Muchovou se valí kritika. Respekt neexistuje, zuří Ruska

Nebrala si servítky. Rozhodnutí Karolíny Muchové a Španělky Pauly Badosaové na prestižním podniku v Pekingu ji totiž pořádně rozpálilo. Ruská tenistka Irina Chromačovová česko-španělský deblový pár ostře zkritizovala na sociálních sítích za odhlášení z turnaje.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Karolína Muchová se Španělkou Paulou Badosaovou

Článek

Chromačovová se v čínské metropoli představila ve čtyřhře po boku Anny Danilinové z Kazachstánu a v prvním kole proti Muchové s Badosaovou neměly nárok. Po porážce 2:6, 3:6 se rusko-kazašská dvojice s turnajem rozloučila.

Na tom by nebylo nic zvláštního, jenže Muchová s bývalou světovou dvojkou Badosaovou se před druhým kolem čtyřhry odhlásily. Olomoucká rodačka totiž doslova válí ve dvouhře, během tří duelů ztratila pouze 10 gamů a v osmifinále vyzve Španělku Bucsaovou. Bývalá světová dvojka Badosaová už je dokonce ve čtvrtfinále.

A Chromačovovou krok singlových hvězd vytočil. „Bravo WTA. Vypadly jsme v deblu se soupeřkami, které hrají primárně dvouhru, a ony se před dalším kolem odhlásily, protože čtyřhru mají na háku.“

„V singlu ale samozřejmě pokračují. Je to šílené, když se turnaje účastní páry, které čtyřhra nezajímá. Zažila jsem takovou situaci letos už dvakrát, singlistky vyhrají první kolo a pak se odhlásí, bez jakéhokoliv respektu k nám,“ postěžovala si devětadvacetiletá Ruska.

Badosaová se letos po úspěšně zvládnutém prvním kole před dalším zápasem z deblu odhlásila letos už popáté.

Deblová specialistka, jíž patří v žebříčku čtyřhry 28. místo, považuje jednání singlistek za neférové. „Startují na úkor hráček, které by tu chtěly opravdu hrát, krásné pravidlo. Respekt na okruhu WTA neexistuje. Šílené,“ uzavřela.