Hlavní obsah

Murray vyhrál v přípravě na Wimbledon druhý challenger na trávě za sebou, slaví i Tiafoe

Aktualizováno

Dvojnásobný wimbledonský šampion Andy Murray se na blížící se londýnský grandslam naladil ziskem titulu na druhém challengeru na trávě za sebou. Po triumfu v Surbitonu z minulého týdne triumfoval šestatřicetiletý britský tenista v Nottinghamu. Frances Tiafoe vyhrál ve Stuttgartu poprvé turnaj ATP na trávě. Ve finále porazil Němce Jana-Lennarda Struffa 4:6, 7:6 a 7:6. Jekatěrina Alexandrovová obhájila titul na trávě v Hertogenboschi. Ve finále porazila 4:6, 6:4, 7:6 krajanku Veroniku Kuděrmětovovou.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Andy Murray ovládl turnaj v Nottinghamu

Článek

Čtyřiačtyřicátý hráč žebříčku Murray porazil v dnešním finále 6:4, 6:4 Francouze Arthura Cazauxe a ani v pátém duelu turnaje neztratil set. Letos na trávě trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz vyhrál už deset zápasů za sebou. Kvůli přípravě na travnatou část sezony předtím vynechal antukové Roland Garros.

"Byl to opravdu dobrý týden, moc jsem si to tady užil. Hrál jsem dobře a v průběhu týdne jsem se ještě zlepšoval. A teď se těším do Queen's," řekl Murray, jenž se příští týden vrátí na ATP Tour v londýnském Queen's Clubu.

Britské finále na tenisovém turnaji v Nottinghamu vyhrála Boulterová

Britské finále tenisového turnaje v Nottinghamu vyhrála Katie Boulterová. Jodie Burrageovou v souboji hráček z druhé stovky žebříčku porazila dvakrát 6:3 a získala první titul v kariéře.

Obě tenistky si na trávě v Nottinghamu zahrály finále na okruhu WTA vůbec poprvé. Postaraly se o první britský souboj o titul mezi elitou od roku 1977, kdy Sue Barkerová v San Franciscu porazila Virginii Wadeovou.

Šestadvacetiletá Boulterová měla od začátku navrch a potvrdila roli papírové favoritky. Dnešní soupeřku porazila ve vzájemných zápasech i potřetí a může se těšit na nové osobní maximum ve světovém žebříčku.

Díky premiérovému titulu se poprvé od roku 2019 vrátí do nejlepší stovky, v novém vydání by mělo Boulterové patřit 77. místo. Dosud byla jejím rekordem 82. příčka, aktuálně jí patří 126. pozice. Čtyřiadvacetiletá Burrageová figuruje na 131. místě.

Alexandrovová obhájila na trávě v Hertogenboschi loňský titul

Ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová obhájila loňský titul na trávě v Hertogenboschi. V nejdelším letošním finále na WTA Tour porazila 4:6, 6:4, 7:6 krajanku Veroniku Kuděrmětovovou, nejvýše nasazenou, kterou v Nizozemsku zdolala loni v semifinále.

Utkání trvalo 2:52 hodiny, navíc bylo dvakrát přerušeno kvůli dešti a také vinou deště s hodinovým zpožděním začalo.

Obě Rusky hrály šesté finále v kariéře. Osmadvacetiletá Alexandrovová získala čtvrtý titul a na rozdíl od loňska se může pokusit potvrdit svou formu na trávě i ve Wimbledonu. Loni ruští a běloruští tenisté po začátku ruské agrese na Ukrajinu pozvánku od organizátorů londýnského grandslamu nedostali, letos pod podmínkou neutrality v All England Clubu startovat mohou.

Turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - finále:
Boulterová - Burrageová (obě Brit.) 6:3, 6:3
Čtyřhra - finále:
Eikeriová, Neelová (Nor./Est.) - Dartová, Watsonová (Brit.) 7:6 (8:6), 5:7, 10:8
Turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 795.730 eur):
Dvouhra - finále:
Tiafoe (3-USA) - Struff (Něm.) 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (10:8)
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Krawietz, Pütz (4-Něm.) 7:6 (7:2), 6:3
Turnaj v Hertogenboschi (tráva):
Ženy (dotace 225.480 eur):
Dvouhra - finále:
Alexandrovová (4-Rus.) - V. Kuděrmětovová (1-Rus.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:3)
Muži (dotace 750.950 eur):
Dvouhra - finále:
Griekspoor (6-Niz.) - Thompson (Austr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 6:3.
Challenger v Bratislavě (antuka, dotace 118 000 eur):
Čtyřhra - finále:
PAVLÁSEK, Behar (1-ČR/Urug.) - Oberleitner, Sandkaulen (Rak./Něm.) 6:4, 6:4.
Související témata: