Hlavní obsah

Murray odehrál na ATP Tour 1000. zápas, v Quenn’s Clubu ho zvládl vítězně

Britský tenista Andy Murray oslavil jubilejní 1000. zápas na okruhu ATP Tour na turnaji londýnském v Queen’s Clubu vítězstvím. Sedmatřicetiletý bývalý první hráč světa porazil v úvodním kole Alexeie Popyrina 6:3, 3:6, 6:3 a připsal si 739. výhru v kariéře.

Foto: Paul Childs, Reuters

Andy Murray v utkání s Alexeiem Popyrinem

Článek

„Ani jsem si to neuvědomil, až máma mi řekla, že to je můj tisící zápas na okruhu. Je to spousta zápasů, spousta zátěže a opotřebení pro tělo. Není to snadné, ale vypořádávám se s tím,“ řekl Murray, jenž už v roce 2019 kvůli problémům s kyčlemi zvažoval konec kariéry. Nakonec ale po několika operacích a dlouhých pauzách stále pokračuje.

Dvojnásobný wimbledonský šampion vyhrál poprvé od březnového Miami Open, kde si v duelu s Tomášem Macháčem poranil vazy v kotníku, a vrátil se až v polovině května v Ženevě. „Moc vítězství jsem letos neposbíral. Každá výhra se ale počítá, proto hrajeme. Teď před Wimbledonem chci zkusit nabrat trochu sebevědomí a odehrát pár zápasů,“ dodal Skot, jenž se chystá i na pátý start na olympijských hrách. Už dříve ale avizoval, že po létě už zřejmě hrát nebude.

Vítězně se vrátil na trávu i úřadující wimbledonský šampion Carlos Alcaraz. První nasazený španělský tenista porazil v úvodním kole Francisca Cerúndola 6:1, 7:5. Skončila naopak turnajová dvojka Alex de Minaur, Australan po nedělním zisku titulu v Hertogenboschi prohrál v 1. kole 1:6, 6:4, 6:2 s Italem Lorenzem Musettim.

Související témata: