Hlavní obsah

Muchová se odhlásila z Wu-chanu, dá přednost odpočinku

Tenistka Karolína Muchová vynechá turnaj WTA ve Wu-chanu. Finalistka z Pekingu se před úterním zápasem prvního kola s Japonkou Mojukou Učidžimaovou odhlásila a dá po náročném programu z minulých dnů přednost odpočinku. V pavouku ji nahradila jako šťastná poražená z kvalifikace Ruska Kamilla Rachimovová.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Karolína Muchová na archivním snímku

Článek

„Letos bohužel nejsem schopná ve Wu-chanu hrát. Po náročném programu v Pekingu potřebuju čas na rekonvalescenci. Uvidíme se příští týden v Ning-po,“ oznámila Muchová na sociálních sítích s odkazem na další turnaj v Číně.

Osmadvacetiletá Muchová, jež se v červnu vrátila na kurty po desetiměsíční pauze kvůli zraněnému zápěstí, se v závěru sezony dostala do vynikající formy. V září postoupila do semifinále US Open a nyní v Pekingu nestačila až ve finále na Coco Gauffovou. Ve světovém žebříčku se vyšvihla na 31. místo.

Sestřih utkání Muchová - GauffováVideo: sntv

„Ztratila spoustu sil, navíc pořád cítí nachlazení, které ji trápí už od US Open, takže absolutně není připravená ve Wu-chanu něco odehrát. Potřebuje si oddychnut a doléčit se,“ uvedl pro idnes.cz trenér Muchové Emil Miške.

„Ning-po bude její poslední individuální turnaj,“ dodal s tím, že tenistka ještě zváží start na listopadovém finále Poháru Billie Jean Kingové, na který je nominovaná.

Související témata: