Hlavní obsah

Sedm ztracených podání. Muchová jízdu v Palermu k titulu nedotáhla

Aktualizováno

Týden před startem pařížského olympijského turnaje prošla česká tenistka Karolína Muchová na antuce v Palermu až do finále. Po téměř roční pauze tak hrála o titul na WTA Tour. V duelu dvou nejvýše nasazených hráček však nestačila na turnajovou jedničkou a obhájkyní prvenství Čeng Čchin-wen. Muchová sice jako jediná na Sicílii dokázala 21letou Číňanku obrat o set, ale nakonec ji po dvou hodinách a padesáti minutách napínavého duelu podlehla 4:6, 6:4, 2:6.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Muchová na titul v Palermu nedosáhla.

Článek

Muchová vstoupila do utkání tím nejlepším možným způsobem. Soupeřku obrala o servis. Jenže vzápětí přišla také o svůj. Ještě jednou se dostala do plusu, když za stavu 3:3 zaskočila Číňanku čistou hrou při jejím podáním. Pak se opakovala situace z úvodu zápasu a tratila i česká hráčka. A jelikož si neudržela ani další servis, prohrála první sadu 4:6.

Ve druhé sadě Muchová udeřila v páté hře, kdy se soupeřce vzdálila na tři gamy. Sice, podle tradice, hned své podání promarnila, ovšem díky brejku už z úvodu tohoto dějství byla stále v kladných číslech. V desáté hře čelila čtyřem brejkbolům, druhý set však dovedla do vítězného konce.

Třetí set se stal záležitostí turnajové jedničky. Ujala se vedení 3:0, když si pohlídal oba své servisy. Jako klíčový se ukázal šestý gam. Muchová mohla potvrdit brejk z předchozí hry. To se jí nepodařilo a po dalším ztraceném podání ztratila celý zápas.

Už jen finálová účast vytáhla českou tenistku zpátky do první třicítky světového žebříčku.„Těší mě, že jsem dokázala celý turnaj držet svou úroveň hry. Poslední zápas byl už moc těžký, ale nedala jsem ani v něm kůži lacino,“ uvedla Muchová, která přesně za měsíc oslaví 28. narozeniny.

Proti aktuální světové sedmičce ztratila česká hráčka celkem sedmkrát vlastní podání, v rozhodujících výměnách neměla takovou úderovou jistotu.

Po pátém finále v kariéře zůstává jediný triumfem Muchové na okruhu prvenství v Soulu v září roku 2019. „Pět let čekání je hodně, pro mě je teď však nejdůležitější, že se mi snad povedlo vyhrabat ze zdravotních problémů a mohu na dvorci dělat věci bez omezení,“ prohlásila.

Související témata: