Hlavní obsah

Menšík v životním zápase vyzve Djokoviče

Český tenista Jakub Menšík prožívá na Masters v Šanghaji životní turnaj. V cestě do semifinále mu stojí hvězdný Srb a jeden z nejlepších tenistů historie Novak Djokovič. Zápas, jehož začátek je plánován na 12:30, můžete sledovat v podrobné online reportáži na Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Český tenista Jakub Menšík na turnaji v Šanghaji

Článek

Rodákovi z Prostějova se na tvrdém povrchu v čínském velkoměstě nadmíru daří, bez přehánění lze konstatovat, že jde o jeho životní turnaj. Do čtvrtfinále Masters se zatím nikdy nepodíval. O postup ale musel tvrdě bojovat, ani jeden z jeho dosavadních soupeřů nebyl v žebříčku hůře postaven než devatenáctiletý Čech (65. v žebříčku ATP).

V prvním kole si poradil se Španělem Pedrem Martinezem (45.), následně vyprovodil z kurtu i světovou šestku Rusa Andreje Rubljova, aby se přes Kazachstánce Ševčenka (58.) a Bulhara Dimitrova (10.) dostal k jedinečné příležitosti. Ve čtvrtfinále změří síly se čtvrtým hráčem planety Novakem Djokovičem.

Srbský šampion, jenž opanoval čtyřiadvacet grandslamů, bude v zápase s českým mladíkem mega favoritem, vždyť Menšíkovu premiérovou účast ve čtvrtfinále Masters kontruje 40 vítěznými turnaji této kategorie.

Menšík je tak jasným outsiderem, několikrát během turnaje již ale ukázal, že mu tato pozice nevadí, dokáže z ní těžit a zaskočit věhlasnějšího soupeře. Povede se mu navázat na včerejší fenomenální výkon Tomáše Macháče, který vyřadil světovou trojku Carlose Alcaraze?

Turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
12:30 MENŠÍK - Djokovič