Hlavní obsah

Mami, do toho! Šafářovou dojali diváci i fandící dcerka

Kde skončily, tam hned také navázaly. Když je mezi spoluhráčkami chemie jako mezi tenistkami Lucií Šafářovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou, pak se nechytají ani loňské finalistky Australian Open. Návrat Teamu Bucie na Livesport Prague Open se více než vydařil. Česko-americký pár si na úvod poradil s japonskou dvojící Aojamaová, Šibaharaová 6:2, 7:5.

Mami, do toho, hnala Lucii Šafářovou ve čtyřhře dcerka. Vítězství dua Bucie nakonec malou dohnalo k slzám. Video: Sport.cz

Článek

Šafářová s extravagantní Američankou byly dominantním deblovým duem ve druhé polovině desátých let. Mezi roky 2016-18 vyhrály společně pět grandslamů. A kdo viděl jejich pondělní souboj, mohl mít dojem, jako by to bylo včera.

„Začaly jsme opravdu tam, kde jsme před lety končily,“ usmívala se Šafářová, která s Mattekovou-Sandsovou hrála naposledy na US Open 2018. „Energie tam ale byla pořád. V tom je naše spolupráce unikátní,“ líčila bývalá pátá hráčka singlového žebříčku WTA.

Zatímco Šafářová si užívala chvilky na kurtu, obě děti měl na povel její manžel, bývalý hokejový světoběžník Tomáš Plekanec. Starší Leontýna také během utkání mocně fandila. „Mami, do toho!“ ozvalo se z tribuny.

„Vnímala jsem to, bylo to úžasné, že tady můžu mít rodinu. Když jsme se dopoledne rozehrávaly, tak dcera pinkala vedle nás. Můj život se už někam posunul, jsem ráda, že nás takhle mohla vidět, protože to bylo poprvé,“ líčila 37letá Šafářová s dcerkou v náručí.

Rozlučka s tenisem se však prodlužuje, v dalším kole bude číhat česká dvojice Palicová, Šalková. „Bereme to krok za krokem, těšíme se na příští zápas.“ Další plány teď Šafářová neřeší. „Zatím je to jen Praha. Bethanie hraje se Sofií Keninovou, mohly by se dostat na Masters. Ale necháme to otevřené a život nás někam zavede.“

Pondělní podvečerní zážitek však Šafářovou zase pěkně tenisově nabudil. „Když jsme s Beth vcházely na kurt, tak jsme se na sebe podívaly a měly jsme slzy v očích. Diváci byli úžasní. A my odehrály skvělý zápas.“