Hlavní obsah

Macháč a Muchová se dají v Austrálii dohromady

Lídry českého týmu na úvodní akci tenisové sezony United Cupu na přelomu roku v Austrálii by měli být Tomáš Macháč a Karolína Muchová. Češi jsou nasazení jako osmí, šestičlenný výběr doplňují podle webu organizátorů Marek Gengel, Gabriela Knutsonová, Patrik Rikl a juniorka Vendula Valdmannová. Třetí ročník turnaje smíšených týmů se uskuteční v Sydney a Perthu od 27. prosince do 5. ledna.

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Tomáš Macháč bude lídrem českého týmu na United Cupu.

Článek

United Cupu se zúčastní 18 zemí, které pondělní los rozdělí do šesti tříčlenných skupin. Do čtvrtfinále postoupí jejich vítězové a dva nejlepší celky ze druhých míst. Letos v lednu Češi v čele s Jiřím Lehečkou a Markétou Vondroušovou skončili ve skupině stejně jako o rok dříve.

Čtyřiadvacetiletý Macháč, jemuž patří v žebříčku životní 25. místo, si v prvním ročníku prožil premiéru, ale skončila pro něj zraněním kotníku v úvodním zápase. O čtyři roky starší Muchová, světová třicítka, by měla na United Cupu debutovat.

Vítězství bude obhajovat Německo v čele s úřadujícími šampiony Alexanderem Zverevem a Laurou Siegemundovou. V nominaci pro akci, při níž se udělují body do žebříčku, je řada hvězd: z elitní desítky by mělo dorazit sedm hráček včetně polské jedničky Igy Šwiatekové, mužů z Top12 šest. Po mateřské pauze by se měla představit i Švýcarka Belinda Bencicová.

Nejvýše nasazený je výběr USA s Taylorem Fritzem a Cori Gauffovou. Zbývající dvě země budou zveřejněné až 18. listopadu.

  0 : 0 Giron - Lehečka 0 : 0 probíhá Živě
20241019T17 : 30:00+0200
Giron vs. Lehečka
Giron vs. Lehečka
Giron
Lehečka
  Skreč Andrejevová - Muchová Skreč konec
20241019T15 : 30:00+0200
Andrejevová vs. Muchová
Andrejevová vs. Muchová
Andrejevová
Muchová