Hlavní obsah

Lehečka bitvu o semifinále prohrál. Na šampiona Australian Open nestačil

Aktualizováno

Jiří Lehečka nestačil ve čtvrtfinále turnaje Masters v Indian Wells na italského favorita Jannika Sinnera a prohrál dvakrát 3:6. Světové trojce vzdoroval necelou hodinu a půl. Sinner, vítěz lednového grandslamu Australian Open, uhájil v souboji dvaadvacetiletých tenistů letošní neporazitelnost. V součtu s koncem minulé sezony vyhrál 19. zápas v řadě.

Jiří Lehečka nestačil v Indian Wells na Jannicka Sinnera.Video: sntv

Článek

„Ráno tu bylo hodně větrno. V prvním setu bylo těžké se s tím vypořádat,“ řekl v rozhovoru na kurtu Sinner. „Má (Lehečka) velký potenciál, takže jsem si byl vědom každého bodu, který se mi podařilo získat. Jsem šťastný. Už vloni jsem tu byl v semifinále a teď mám šanci si ho na tomto jednom z nejlepších turnajů, které přes rok máme, zahrát znovu,“ uvedl Sinner.

Lehečka na „pátém grandslamu“ v Indian Wells vyřadil cestou do svého prvního čtvrtfinále na Masters světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo řeckou jedenáctku Stefanose Tsitsipase. V obou případech neztratil ani jednou podání. Sinner však další překvapení nedopustil.

Českému tenistovi sebral poprvé servis ve třetím gamu a pak ještě v devátém na 6:3. Lehečka už třetí setbol neodvrátil po vlastní nevynucené chybě. Další brejkbol využil šampion z letošního Melbourne i turnaje v Rotterdamu ve druhé sadě na 3:1 a vedení už dotáhl. Lehečka odvrátil v závěru tři mečboly, ten čtvrtý ale Ital při vlastním servisu proměnil. Mladoboleslavský rodák se v utkání dopustil 35 nevynucených chyb.

Lehečka se mezi nejlepší osmičkou na turnajích Masters představil jako první český tenista po sedmi letech, naposledy to byl jeho trenér Tomáš Berdych.

Turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17,991.110 dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sinner (3-It.) - LEHEČKA (32-ČR) 6:3, 6:3.
Paul (17-USA) - Ruud (9-Nor.) 6:2, 1:6, 6:3
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kosťuková (31-Ukr.) - Potapovová (28-Rus.) 6:0, 7:5
Šwiateková (1-Pol.) - Wozniacká (Dán.) 6:4, 1:0 skreč.