Hlavní obsah

Lehečka o svém zranění: Nenapadlo mě, že to bude tak zlé. Ale pořád můžu stihnout Wimbledon

Česká tenisová jednička Jiří Lehečka, který si léčí únavovou zlomeninu bederního obratle věří, že může stihnout travnatou část sezóny, a tedy i grandslamový Wimbledon. Jeho zdravotní stav se po čtyřech týdnech posunul k lepšímu.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Jiří Lehečka

Článek

„Mám zranění, které se tak nějak vyvíjí samo. Nelze určit termín, kdy bude po všem. Podle posledních výsledků magnetických rezonancí a doporučení doktorů to ale vypadá dobře. Po čtyřech týdnech konečně nastal větší pokrok v hojení. Wimbledon pořád nechávám otevřený a Bude-li vše pokračovat stejným způsobem, je reálné, abych ho stihl,“ řekl v Prostějově novinářům momentálně 25. hráč světového žebříčku ATP.

Zranění je takového charakteru, že pro tenistu je problém, udržet tělo alespoň v nějaké kondici. „Pro mě obzvláště. Jsem velmi aktivní člověk. Když jsem se bavil s kolegy, vždycky jsem říkal, že pokud bych měl být zraněný, tak ať je to třeba zápěstí. To abych mohl odjet do hor, polítat všechny vrcholky, jezdit na kole, běhat. Záda jsou však komplikovaná. Na vršku těla nemohu dělat vůbec nic. Běhat a chodit však také kvůli otřesům není ideální,“ pověděl.

Dosud prakticky jen „zevloval“, chodil na elektroléčbu, až v těchto dnech začal s krátkými vycházkami. Tento týden už bych měl ale zahájit i lehčí kondiční přípravu. „Uvidíme. Tak to máme naplánované. Ještě čekáme na výsledky skenerů a podle toho se s týmem rozhodneme,“ konstatoval mladoboleslavský rodák.

S váhou, byť nic nedělal, paradoxně problémy nemá. „Naopak. Zhubnul jsem. Jak nejsem v zátěži, spadly mi svaly a i když jím, co chci, kila jdou pořád dolů,“ prozradil.

Vážného zranění se i s ohledem na nízký věk lekl, ale hlavu v dlaních nemá. „Nebylo nic příjemného, když mi najednou vyply záda a já se nemohl postavit. Prostě, to zranění je svině! Z počátku jsem ani nic moc necítil. Byl jsem přesvědčený, že mě jen bolí sval. Navíc to po zátěži rychle odcházelo. Nenapadlo mě, že to bude tak zlé. Hrál jsem s úměrnou bolestí a jak šel čas dál, už to nešlo. Na druhé straně, celoroční zátěž na naší úrovni je obrovská. Možná tělo samo si řeklo o pauzu. Je jen škoda, že zrovna teď, kdy se mi dařilo,“ podotkl.

Veškeré úsilí teď bude směřovat k účasti ve Wimbledonu. „Udělám pro to všechno. Je ale jasné, s ohledem na to, že jsem nic nedělal, že náročnost v přípravě bude muset být delší. Nebude to tak, že si týden zahraji a budu moci na turnaj. Rozhodně nepojedu nikam jen něco zkusit. Mám zranění, které nelze podcenit. Když někam pojedu, tak pouze tehdy, budu-li stoprocentně připravený. Musím vědět, že se nemám čeho obávat a když budu hrát třeba dva pětisetové zápasy, záda vydrží. Pokud o tom nebudu přesvědčený, Wimbledon vynechám a začnu se připravovat až na antukovou sezonu, abych stihl alespoň olympiádu v Paříži,“ dodal.

Související témata:
  Přerušeno Krejčíková - Bouzasová Maneirová Přerušeno konec
20240706T14 : 00:00+0200
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková vs. Bouzasová Maneirová
Krejčíková
Bouzasová Maneirová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.