Hlavní obsah

Krejčíková se Siniakovou zvládly zápas v ústraní a už jsou ve finále, Nosková dál válí jako jednička

Aktualizováno

Stoprocentní úspěšnost českých tenistek přinesla jejich čtvrtfinálová vystoupení na antukovém turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si v Praze zahrají finále čtyřhry. Místo centrkurtu odehrály zápas na vedlejším. Video: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Další parádní vystoupení při generálce na obhajobu olympijského zlata ve čtyřhře předvedly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, s australsko-tureckou dvojicí Honová, Sönmezová se zdržely jen 68 minut a už mají jisté páteční finále soutěže v deblu, protože tchajwanská dvojice jim semifinále vzdává kvůli zranění ramene Sie Šu-wej.

„V časovém presu nás odsunuli z centra na vzdálenější kurt, kde byla taková rodinná atmosféra s diváky na dosah, ale užíváme si to a ladíme souhru, jak je potřeba. Předvedly jsme dobrý výkon,“ tvrdila Siniaková. „První set byl vyrovnaný a o jednom brejku, který jsme uhrály, a v tom druhém pak byla znát výhoda, kterou jsme si vypracovaly,“ doplnila ji Krejčíková.

Sinaková se cítila už daleko lépe než o den dřív, kdy se prala se zdravotními problémy a vypadla i ve dvouhře. „Byla jsem mile překvapená, ale čtvrteční den volna přivítám. I tři zápasy před Paříží budou super testem,“ uvedla. V boji o deblový titul mohou Češky v pátek narazit na krajanku Lucii Šafářovou s Američankou Mattekovou-Sandsovou, kterým sice kvůli zraněnému kotníku prvně jmenované musely vzdát Šalková s Palicovou, ale ještě ve čtvrtek po poledni na ně čeká semifinále proti italsko-belgické dvojici Rosatellová, Zimmermannová.

Hrdinkou dne sice byla teprve šestnáctiletá Laura Samson, která se při debutu na turnaji WTA stala k nadšení vyprodaného hlediště senzační semifinalistkou, ale bez ztráty setu postoupila mezi čtyři nejlepší ve dvouhře loňská finalistka Linda Nosková, která stejně jako úspěšné deblistky odehrála své utkání jen za 68 minut.

Dlouhé čekání na zápas i potíže s kurtem. Linda Nosková ale slavila postup a v semifinále jí čeká Linetteová.Video: Sport.cz

V tom čase vyřídila Němku Seidelovou, když se mohla opřít i o sedm es. „Cítila jsem se na kurtu hodně dobře, vycházely mi všechny typy úderů,“ řekla. Obě čtvrteční semifinále dvouhry mají česko-polské obsazení. „Linetteová vyznává opatrnější styl a snaží se hrát bezpečně od základní čáry. Půjdu do toho ale agresivně, chci si potvrdit, že se mi tady daří,“ tvrdila.

  M. Andrejevová - Krejčíková dnes 10 : 45
20241018T10 : 45:00+0200
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová vs. Krejčíková
Andrejevová
Krejčíková
  Kalinská - Muchová dnes 14 : 15
20241018T14 : 15:00+0200
Kalinská vs. Muchová
Kalinská vs. Muchová
Kalinská
Muchová
  Lehečka - Tsitsipas dnes 18 : 30
20241018T18 : 30:00+0200
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka vs. Tsitsipas
Lehečka
Tsitsipas