Hlavní obsah

Krejčíková škrtla dvouhru, bude hrát jen se Siniakovou

Aktualizováno

Účast ve dvouhře na antukovém turnaji Livesport Prague Open nakonec Barbora Krejčíková zrušila. Ve Stromovce se tak wimbledonská šampionka představí jen ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové, s níž už za týden vyrazí obhajovat deblové olympijské zlato do Paříže.

Setkání s Cruisem? Bavili jsme se o sportu, popisuje Barbora Krejčíková. Během fasování olympijské kolekce dostala speciální dárek od kanoistů. Video: Sport.cz

Článek

Krejčíková měla v neděli začínajícím pražském turnaji plnit roli nasazení jedničky. „Zvážila jsem všechny aspekty a chci před olympiádou i trochu odpočívat, proto singl vynechám, ale pro sehrávání s Kačkou beru čtyřhru hodně vážně,“ prohlásila.

„I když jsme s Bárou měly osm měsíců pauzičku, dobře se známe a věřím, že se nám bude dařit,“ uvedla Siniaková, která se naopak představí i v singlu.

Do pražského turnaje WTA je přihlášená i 26. tenistka světa a loňská finalistka Linda Nosková, pro níž to bude rovněž generálka na OH. Čtvrtá česká účastnice pařížské olympiády Karolína Muchová hraje aktuálně v Palermu, kde ji dnes pozdě večer čeká čtvrtfinále proti Australance Sharmaové.

Pozornost v Praze poutá i návrat 37leté Lucie Šafářové na kurt, představí se ve čtyřhře s Američankou Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamových titulů.

Doma se v pavouku dvouhry objeví i Sára Bejlek, Jessica Malečková, Laura Samson, Dominika Šalková, Tereza Martincová či Miriam Kolodziejová. Z  elitní sedmdesátky světového žebříčku přijelo do Prahy pět cizinek: Ukrajinka Kalininová (47.), Polky Linetteová (48.) s Frechovou (56.), Bulharka Tomovová (49.) a Podoroská z Argentiny (70.)

Související témata: