Hlavní obsah

Kolekce se mi líbí, říkala Muchová. Bude sranda, těší se na pařížskou partu Vondroušová

Před třemi lety bylo kolem české tenisové nominace na olympiádu do Tokia trochu haló. Markéta Vondroušová využila ke startu chráněného žebříčku a už se tak nedostalo na Karolínu Muchovou. Vášně však zase opadly, když loňská vítězka Wimbledonu přivezla z Japonska stříbro. Letos na hrách v Paříži se kámošky z pražské Štvanice každopádně představí obě. A společně si střihnou i čtyřhru.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tenistky zleva Markéta Vondroušová a Karolína Muchová fasovaly oblečení pro olympijské hry v Paříži.

Článek

V pondělí odpoledne si byly nafasovat reprezentační kolekci do prostor Českého olympijského výboru na Vyšehradě. Atmosféra blížící se akce už na tenistky dýchla. „Je to skvělej pocit a tohle k tomu pomáhá. Mám stejné číslo jako v Tokiu, nepřibrala jsem, pořád 50 kilo,“ smála se Vondroušová.

Modely pro Paříž, které navrhl Jan Černý, vzbudily v diskuzích spoustu protikladných názorů, ale tak tomu bylo prakticky u všech předchozích olympijských kolekcí. Vzpomeňme třeba na londýnské holínky z roku 2012. A jaký z nich byl hit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Markéta Vondroušová a Karolína Muchová si společně v Paříži střihnou i čtyřhru.

„Nejsem nějaký módní guru, ale když jsem si ty věci oblékla, tak se mi to líbilo. Úplně jiné, než když jsem je původně viděla na sítích,“ tvrdila Muchová v modelu, který řada diskutujících přirovnávala k plášti po hodině chemie. „Jen je v tom trochu vedro…“

Vondroušová vyrazí na své druhé hry, ale v něčem pro ni bude letošní olympiáda také premiérová. Vzhledem ke covidovým restrikcím neměla možnost v Tokiu chodit na jiné sporty, fandit, všechno bylo bedlivě kontrolováno. Roušky sundávala jen při zápase a trénincích. Zato Paříž?

„Bude sranda,“ těší se grandslamová vítězka. „Je super, že je nás tolik. Uděláme partu, kterou normálně nemáme,“ říká Vondroušová. Ale zatím neví, zda bude moci kvůli programu na slavnostní zahájení. „V pondělí letíme, v pátek olympiáda začíná a tenis startuje v sobotu,“ bude vzývat milosrdný los.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tenistka Karolína Muchová si zkouší oblečení pro olympijské hry v Paříži.

„Já už se taky nemůžu dočkat. Když to srovnám s Austrálií a Amerikou, tak Paříž je pro mě za rohem. Skoro jako když jedu do Olomouce. Navíc se bude hrát na kurtech, na které mám skvělé vzpomínky,“ připomněla loňská finalistka z Roland Garros. „Těším se, že poznám sportovce a půjdu podpořit další Čechy,“ vyhlíží Muchová netrpělivě francouzské dny.