Hlavní obsah

Hvězdný herec Cruise toužil po setkání s Krejčíkovou, tu zase nadchla princezna Kate

Aktualizováno

Fialové šaty, které měla na poledním setkání u prezidenta, vyměnila za jiné slušivé, tentokrát v zelené barvě. Po chvíli ale i ty vystřídalo oblečení v národních barvách včetně tolik propíraného pláště, neboť wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková ve čtvrtek po obědě nafasovala olympijské oblečení do Paříže, a jak velí tradice, tak v něm i zapózovala fotografům a kamerám. „Sportovní kolekce je hrozně fajn a příjemná. A ta nástupová mi přijde zajímavá,“ řekla Krejčíková.

Setkání s Cruisem? Bavili jsme se o sportu, přiznává Barbora Krejčíková. Během fasování olympijské kolekce dostala speciální dárek od kanoistů. Video: Sport.cz

Článek

Před odletem do Paříže, kde bude s parťačkou Kateřinou Siniakovou obhajovat deblové zlato z Tokia, si střihne ještě turnaj v Praze. V rozhovoru s novináři se pak vracela k wimbledonským povinnostem i nejbližším vyhlídkám.

Jak se těšíte na olympiádu?

Moc. Jak už jsem měla možnost zažít na té minulé olympiádě, tak tam jsme si s ostatními sportovci hodně fandili a byli jsme dost pospolu. Hrozně moc se na to těším. Je to úžasné, že mohu reprezentovat. Bude to nádherný zážitek. Olympiáda je jiná, že tam těch sportovců je víc, semkneme se, taháme za jeden provaz.

Už jste od Wimbledonu měla raketu v ruce a trénovala?

Ještě ne. Ale věřím, že se s Katkou v Praze na turnaji dobře sehrajeme, že se nám bude dařit a pak na to navážeme i na olympiádě.

Jak ten pražský turnaj, který končí bezprostředně před startem olympiády, bude těžký?

Tím, že jsem byla teď na trávě, tak přechod na antuku bude těžký. Jsem si toho vědomá, ale budu se hlavně snažit připravit tělo. A když už na tom turnaji jsem, tak se chci dobře představit divákům. Chci hrát nejlepší tenis, který dokážu. Budu hrát naplno.

Zdravotně jste Wimbledon přečkala bez úhony?

Kdybych měla přežít Wimbledon bez jediné bolístky, tak bych ho nehrála. To je nemožné, protože je to obrovský nápor na tělo a vždycky se tam něco objeví. Nicméně tam není nic vážného, co by mě limitovalo.

Dobrý. I když jsme se rozešly a ta pauza byla iniciovaná Kačkou, tak to nebylo nic osobního. V osobní rovině jsme na tom myslím pořád stejně.

Máte za sebou spoustu hektických dnů. Co bylo nejpříjemnější?

Všechno. Bylo to úžasné. Těch posledních pár dní jsem si moc užila, zažila jsem plno nových zážitků, o kterých se mi ani nesnilo. Potkala jsem se s Pink, zatancovala si s Carlosem Alcarazem (mužský vítěz Wimbledonu), chtěl se se mnou potkat i Tom Cruise. Bylo úžasné, že on o to setkání požádal. Gratuloval mi. Říkal, že to bylo super, protože ten zápas viděl. Bavili jsme se o sportu, protože jsme oba vášniví sportovci. A pak setkání s královskou rodinou. To bylo nádherné.

Řešil se i protokol, kdy jste se objala s princeznou Kate.

Z mé strany to nevyšlo, já měla jasné instrukce, jak to bude probíhat, co jí mám říct. Vzešlo to od ní a bylo to milé, moc jsem si to užila. A raketa pro ni byl dárek.

V tanci jste zběhlá?

Nejsem. Protože když jsme na gymplu měli taneční, tak jsem jezdila trénovat. Byla jsem z toho trochu nervózní a myslím, že to dopadlo dobře.

Relaxovala jste během Wimbledonu?

Vyšívala jsem, s týmem jsem hrála karty a skládala jsem stavebnice.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Barbora Krejčíková pózuje s trofejí.

Co vyšíváte?

Předtištěné obrázky.

Jste v singlu vítězkou dvou grandslamů, ale pořád si vše ohledně smluv zařizujete sama. Plánujete to změnit?

Neřešila jsem to. Já se hlavně chci soustředit na sport, na hraní a na to, že teď bude olympiáda. Abych byla co nejlépe připravená a mohla tam podat co nejlepší výkon. Ohledně potenciálních nabídek někomu řeknu, kdo to bude mít na starost. Já si momentálně spíš užívala, co s tím přišlo.

  1 : 0 Goffin - Macháč 1 : 0 probíhá Živě
20240831T17 : 00:00+0200
Goffin vs. Macháč
Goffin vs. Macháč
Goffin
Macháč
  1 : 2 Muchová - Potapovová 1 : 2 probíhá Živě
20240831T17 : 00:00+0200
Muchová vs. Potapovová
Muchová vs. Potapovová
Muchová
Potapovová