Hlavní obsah

Horká hlava může být i z Finska. Deblista na kurtu nečekaně vypěnil

Doma to určitě nezkoušejte! Finský tenista Harri Heliövaara předvedl v koncovce čtvrtfinále smíšené čtyřhry na US Open, že i ‚chladný‘ seveřan umí hezky vypěnit a že rčení o tom, jak nejde lámat věci přes koleno, pokaždé neplatí. Zkaženým volejem nabídl v super tie breaku soupeřům mečbol a bouchly v něm saze.

Foto: Profimedia.cz

Finský tenista Harri Heliövaara se na archivním snímku raduje z výhry ve Wimbledonu.

Článek

Diváci byli ale nadšení. Aby ne, když měl šanci ukončit utkání domácí pár Townsendová, Young. Rozčílený Fin předvedl nečekaný kousek. Že hráč(ka) v návalu vzteku roztříská raketu o kurt, bývá celkem běžné. Heliövaara ale nejprve raketou praštil o síť a pak ji zcela nekompromisně rozlomil o vlastní koleno. Jako nějaký bohatýr z finského národního eposu Kalevala. Když upustil páru, věnoval zlomený suvenýr jednomu z diváků v hledišti.

Američané sice první mečbol nevyužili, ale další už ano a Heliövaaru s partnerkou Danilinovou z Kazachstánu nakonec porazili 6:7, 6:3, 10:8.

Pětatřicetiletý Fin to během své kariéry vytáhl v singlu nejvýše na konec druhé stovky světového žebříčku. V letech 2014-17 dokonce na tenis zanevřel úplně a pracoval mj. na helsinském letišti, kde poznal svou ženu Sini, se kterou má dvě děti.

Po návratu na kurty se našel v deblu. Letos s Britem Henry Pattenem dokonce vyhráli Wimbledon, jenže v New Yorku se jim tolik nedařilo. V osmifinále vypadli s párem Mektič, Koolhof. Z Flushing Meadows si tak finská horká hlava odveze za svá představení v deblu a v mixu prize money v souhrnné výši 45 250 dolarů hrubého, což je asi milion korun.

Související témata: