Hlavní obsah

Šwiateková je na antuce odskočená od všech, řekla po čtvrtfinálové porážce Vondroušová

Markéta Vondroušová byla po neúspěšném čtvrtfinále Roland Garros s Polkou Igou Šwiatekovou smířená s tím, že vypadla s lepší hráčkou. Světovou jedničku a obhájkyni titulu, s níž prohrála 0:6, 2:6, označila v rozhovoru pro iSport.cz, iDNES.cz a Radiožurnál Sport za úplně odskočenou. Celkově ale vystoupení na turnaji hodnotila česká tenistka pozitivně a vyhlíží v Paříži i start na olympijských hrách.

Sestřih zápasu Šwiateková-Vondroušová.Video: sntv

Článek

„Zápas byl strašně těžký. A ona je na antuce úplně odskočená od všech. Je strašně těžké proti ní vyhrát míč,“ řekla Vondroušová.

Finalistka turnaje z roku 2019 nedokázala ani jednou prolomit servis Šwiatekové a za celý zápas si vypracovala jen jeden brejkbol. V poměru vítězných míčů prohrála 12:25, v prvním setu dostala dokonce „kanára“.

„Má za sebou spoustu vyhraných zápasů, je to vidět na jejím sebevědomí. Samozřejmě člověku úplně nepomůže, když je to 0:6 a jí skoro všechno padá na lajnu. Navíc i dobře podávala, v některých fázích přes 190 kilometrů za hodinu. Takhle holky až na výjimky neservírují. Člověk pak na kurtu cítí, že nemá co nabídnout. Jakmile z prvního úderu neuděláte tlak, máte velké problémy,“ uvedla Vondroušová.

Turnajová pětka přesto zaznamenala na Roland Garros druhý nejlepší výsledek. Dostala se také do třetího grandslamového čtvrtfinále z posledních čtyř turnajů. Vedle loňského Wimbledonu, kde triumfovala, byla mezi osmi nejlepšími hráčkami i na US Open.

„Za poslední dva týdny jsem moc ráda. Pomůžou mi, čtvrtfinále je skvělý výsledek. Jo, v posledním zápase jsem dostala strašně, ale bylo to spíš tím, že ona hrála výborně a většinu míčů si uhrála, než že bych já předvedla nějakou hrůzu,“ podotkla Vondroušová.

Do Paříže se sokolovská rodačka vrátí na přelomu července a srpna, kdy bude obhajovat tři roky staré olympijské stříbro z Tokia. „Teď po tom posledním zápase se na to moc netěším, ale určitě to přijde. Jsem ráda, že jsem se tady nakonec probojovala na velké kurty, takže jsem si je vyzkoušela. Návrat z trávy na antuku bude zase změna, ale reprezentuju moc ráda,“ dodala Vondroušová.