Hlavní obsah

Nadal zřejmě kvůli OH vynechá travnatou část sezony včetně Wimbledonu

Španělský tenista Rafael Nadal zřejmě vynechá travnatou část sezony včetně Wimbledonu, aby se mohl dobře připravit na olympijský turnaj v Paříži, který se bude hrát na antuce. Brzy osmatřicetiletý hráč to uvedl po pondělní porážce v prvním kole Roland Garros s Němcem Alexanderem Zverevem.

Foto: Yves Herman, Reuters
Článek

„Ještě nemůžu potvrdit, jak to bude. Ale vypadá to komplikovaně, přeorientovávat se na trávu, když se na olympiádě bude hrát zase na antuce,“ řekl novinářům Nadal, kterému v posledních dvou sezonách komplikují kariéru zdravotní potíže. Na Roland Garros, které čtrnáctkrát vyhrál, vypadl v prvním kole poprvé. Stejný areál bude hostit olympijský turnaj na přelomu července a srpna.

Ve Wimbledonu, který vyhrál v letech 2008 a 2010, chyběl už loni vinou zranění. „Musím to probrat s týmem. Potřebuji to posoudit z mnoha směrů. Ale nemyslím si, že by bylo rozumné po tom všem, co mě potkalo, přejít na úplně jiný povrch a pak se vracet na antuku. Teď mám pocit, že to není dobrý nápad,“ uvedl bývalý první hráč světa, který je momentálně v žebříčku až na 275. místě.

Své zdravotní potíže přirovnal k pobytu v džungli. „Nevíte, co čekat. Jednoho dne se probudím a zjistím, že mě kousl had. Další den tygr,“ řekl Nadal. Loni téměř celý rok nehrál kvůli problémům s kyčlemi, letos na začátku sezony ho vyřadil ze hry natržený sval.

V Paříži by chtěl usilovat o třetí zlatou olympijskou medaili. V Pekingu v roce 2008 triumfoval ve dvouhře a o osm let později v Riu de Janeiro získal zlato ve čtyřhře. Letos by chtěl v deblu startovat s mladou španělskou hvězdou Carlosem Alcarazem.