Hlavní obsah

Nadal vypadl v Římě ve druhém kole a bude přemýšlet nad startem na Roland Garros

Desetinásobný šampion Rafael Nadal skončil na turnaji Masters v Římě ve druhém kole. Sedmatřicetiletý Španěl, jenž se vrací po vleklých zdravotních problémech a hraje zřejmě poslední sezonu kariéry, podlehl na své oblíbené antuce světové devítce Hubertu Hurkaczovi 1:6, 3:6.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Rafael Nadal po prohře s Hubertem Hurkaczem

Článek

Nadal v prvním utkání s hráčem z elitní světové desítky po roce a půl čtyřikrát přišel o servis a se sedmým nasazeným Polákem prohrál za hodinu a půl. Nyní ho čeká rozhodování, zda se představí na Roland Garros, kde slavil rekordních 14 titulů. Turnaj na pařížské antuce začne 26. května.

„Jedna možnost je říct si: ok, nejsem připravený, nehraju dobře. V tom případě by bylo dobré učinit rozhodnutí, že na Roland Garros hrát nebudu. Anebo přijmout to, jak na tom dneska jsem, a zapracovat na tom, abych na tom byl za dva týdny jinak,“ řekl Nadal s tím, že jasno zatím nemá.

Srdce ho ale táhne do Paříže. „Fyzicky mám nějaké problémy, ale nejspíš ne dost velké na to, abych nehrál ten nejdůležitější turnaj své tenisové kariéry,“ dodal držitel 22 grandslamových trofejí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.