Hlavní obsah

Americký prezident změnil plány pořadatelů French Open. Šwiateková bez róby a Eiffelovky, takhle ji neznáte

Všechno bylo jinak než v minulých letech. Žádné pózování v centru Paříže před jejími dominantami. Slavnostní focení vítězky druhého grandslamového turnaje sezony Igy Šwiatekové se odehrálo tentokrát „jen“ u kurtů Rolanda Garrose. Plány organizátorů turnaje změnila návštěva amerického prezidenta Joea Bidena ve francouzské metropoli.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Iga Šwiateková s trofejí za triumf při French Open.

Článek
Fotogalerie

Loni polská vládkyně tenisového French Open ukázala trofej na mostě Bir Hakeim, předtím na střeše galerie Lafayette.

Tentokrát bylo fotografování naplánováno před fasádou centrálního dvorce Philippa Chatriera. Právě tam pozvedla 10kilogramovou trofej.

Polská média připomněla, že se tak stalo kvůli tomu, že centrum Paříže bylo částečně uzavřeno s ohledem na Bidenovu návštěvu.

Ale jinak bylo vše jako dříve. Šwiateková samozřejmě načančaná. Na rozdíl od minulého roku ovšem nikoli ve velkolepé róbě, ale v kalhotách.

„Letos jsme od začátku plánovali vzdát se šatů a rozhodnout se pro kalhoty. Výzvou bylo jiné pozadí než Eiffelova věž,“ cituje web przegladsportowy.pl Alinu Sikorovou, manažerku hvězdné tenistky.

Jak též uvedla, cílem bylo prostřednictvím stylingu zvýraznit pařížský šik. „Zdůraznit Iginu ženskost, ale také jí umožnit, aby se cítila zcela uvolněně v pohodlnější variantě. Paříž je pro ni speciální místo, a právě to měla vyjádřit letošní seance s trofejí, což se odráží i v barvách - bílá, tmavě modrá (kalhoty) a červený akcent (rtěnka, boty),“ uvedla manažerka.