Hlavní obsah

Djokovič možná nenastoupí do čtvrtfinále. V Paříži se pohádal s pořadateli

Přestože na své poměry prožívá zatím mizernou sezonu, stále živí naději na obhajobu titulu na French Open. Jenže světová tenisová jednička Novak Djokovič tentokrát musí zabrousit až na hranu svých možností už v dřívější fázi turnaje, než bývalo zvykem. Po dalším famózním obratu v osmifinále s Argentincem Franciscem Cerúndolem (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) nicméně grandslamový rekordman připustil, že do čtvrtfinále možná nenastoupí.

Foto: Yves Herman, Reuters

Novak Djokovič se několikrát nechal ošetřovat

Článek

„Vůbec nevím, co nastane zítra nebo pozítří, jestli vůbec budu schopen přijít na kurt a hrát,“ soukal ze sebe rodák z Bělehradu po více než čtyři a půl hodiny trvajícím maratonu, jemuž předcházela velmi podobná pětisetová řežba s Italem Lorenzem Musettim, která se protáhla až do ranních hodin.

„Už pár týdnů se potýkám s bolestí v pravém koleni. Ale hrál jsem s tím normálně až do dneška bez větších problémů. Samozřejmě ten pozdní konec posledního zápasu tomu moc nepomohl,“ prozradil po výhře nad Cerúndolem.

„Ve třetím gamu druhé sady jsem uklouzl, stejně jako dnes v mnoha dalších, a upadl jsem. Což se podepsalo i na koleni. V jeden moment jsem už fakt nevěděl, jestli budu moct pokračovat dál. Dostal jsem medikaci proti bolesti a po třetím setu jsem si řekl o další. Šlo o maximální dávku, která účinkovala po 30 až 45 minutách, což bylo někdy ke konci čtvrté sady, kdy se věci začaly obracet k lepšímu,“ přiznal 37letý hvězdný tenista.

„Celkově jsem pátý set odehrál bez bolesti. Ale lék už nebude působit moc dlouho. Udělali jsme s lékařem nějaké testy po zápase. Jsou tam nějaké pozitivní výsledky i obavy. Uvidíme, co bude zítra,“ pokračoval Djokovič.

V souvislosti se svými problémy si stěžoval i na stav kurtu a neochotu pořadatelů s jeho kvalitou něco udělat. Během utkání si vyžádal i příchod supervizora Waynea McKewena, na něhož se obrátil se svojí stížností.

„Vysvětli mi, proč je takový problém, aby tady lidi zametli kurt? Oddělal jsem si koleno, jenom proto, že jsem udělal rychlejší pohyb. Pořád mi to klouže. A jedinou věc, o kterou žádám, je, aby se mohl každou druhou výměnu stran zamést kurt,“ naléhal srbský tenista.

„Já jsem se ale ptal správců a ti říkali, že podle nich je kurt v pořádku,“ hájil se McKewen.

„Pro ně možná. Ale já ti říkám jako hráč, že ten kurt rozhodně není ok a ty argumentuješ správci, kteří možná nikdy nehráli tenis. Oni vědí lépe než já, jestli je kurt dobrý, nebo ne? To je směšné, absurdní,“ rozčiloval se Djokovič.

Pokud mu to zdraví dovolí, nastoupí ve středu do čtvrtfinálové bitvy s Norem Casperem Ruudem.

Související témata: