Hlavní obsah

A dost! Budete bez alkoholu. Šéfka French Open trestá fanoušky po excesech

Na tenisovém Roland Garros platí ode dneška zákaz popíjení alkoholických nápojů v hledišti. Pořadatelé pařížského grandslamového turnaje omezení zavedli ve snaze umravnit fanoušky. Na jejich chování si stěžoval například belgický tenista David Goffin, na něhož při zápase s domácím Giovannim Mpetshim Perricardem plivl někdo z diváků žvýkačku. O novém nařízení informovala ředitelka turnaje Amélie Mauresmová.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP
Článek

S neukázněnými diváky měla problém i světová jednička Polka Iga Šwiateková. Obhájkyně titulu ve středečním v duelu s Japonkou Naomi Ósakaovou v závěru zápasu opakovaně žádala, aby fanoušci nekřičeli během výměn.

„Jsme samozřejmě rádi, že jsou lidé ze sledování tenisu nadšení, že jsou vtažení do zápasů, dávají najevo své pocity a emoce. Jsou ale určité věci, které už nesmí zajít dál. Bylo potřeba zavést opatření,“ řekla bývalá elitní tenistka Mauresmová. „Alkohol byl až do nynějška v hledišti povolen – to skončilo,“ uvedla. V areálu ale dál budou alkoholické nápoje k dostání.

Rozhodčí navíc dostali pokyn, aby po fanoušcích důsledně vyžadovali „respekt pro hráče a hru“. Posílena budou i bezpečnostní opatření. „Porušování pravidel nebudeme tolerovat,“ řekla Mauresmová.

Související témata: