Hlavní obsah

Finále je nad plán a začátek v půl desáté docela přísný, směje se Šafářová

Co k lítosti domácích fanoušků nenabídne páteční finále dvouhry, které se na Livesport Prague Open stalo čistě polskou záležitostí, obstará na antukovém centrkurtu ve Stromovce ze tří čtvrtin český boj o turnajovou trofej ve čtyřhře mezi vícenásobnými grandslamovými šampionkami.

Video: Sport.cz

Článek

Domácí nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se v pátek od 9:30 h utkají s krajankou Lucií Šafářovou a Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které na prvním společném turnaji po šesti letech postoupily do zápasu o titul.

„Nečekala bych něco takového, ale hraje se nám spolu naprosto skvěle. Skoro bych řekla, že kde jsme skončily, tam tenisově pokračujeme,“ tvrdila po vítězném semifinále 37letá Šafářová.

„Pro mě je to naprosto úžasné jít si zahrát před oběma dětmi, které hlídá v hledišti manžel Tomáš, a naše Leontýnka už tenis začíná pinkat, takže to hodně vnímala,“ říkala česká hráčka se starší dcerou v náručí.

Lucie Šafářová řešila během rozhovoru i maminkovské trable. Její synek jí musel oznámit, že se namočilVideo: Sport.cz

„Lucka mě pozvala, abychom si spolu naposledy daly debl, že kvůli tomu půjde i zpátky na kurt, a zatím všechno vychází naprosto úžasně,“ doplnila Šafářovou její o dva roky starší americká parťačka, která se chystá na konci roku dát tenisu sbohem.

Česká hráčka tak prakticky učinila již před třemi lety. „Nějak mě ale svrbí ruce, když nedržím raketu, a mám u toho ohromnou podporu rodiny,“ líčila Šafářová. „Finále proti Báře s Kačkou, které považuji za velkou českou naději pro olympijskou Paříž, je pro nás skvělá výzva a vlastně při něm ani nemáme co ztratit. Spíš si budeme chtít pěkně zahrát,“ doplňovala.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Semifinále proti italsko-belgické dvojici Rosatellová–Zimmermannová zvládly za 61 minut. Soupeřkám vzaly pětkrát servis, samy o něj přišly jen jednou. „Nevěděla jsem, jak to bude vypadat po tak dlouhé době, kdy jsem nehrála, a debl je obecně dost rychlá záležitost. Finále tady je asi trošku nad plán, ale začátek už v půl desáté ráno je docela přísný. Chápu samozřejmě ty důvody s ohledem na odlet holek na olympiádu, takže jen doufám, že i diváci přijdou takhle brzy ráno a snídani si vezmou s sebou,“ doplnila s úsměvem Šafářová.

Související témata: