Hlavní obsah

Federer vyslal upřímný vzkaz trápícímu se Nadalovi

Kariéru ukončil již před téměř dvěma lety. Dění na tenisových dvorcích však stále Roger Federer bedlivě sleduje. A tak ani jemu nemohlo uniknout nekončící trápení, které kvůli táhnoucím se zdravotním patáliím prožívá jeden z nejlepších tenistů historie a Federerův velký kamarád Rafael Nadal. Dvacetinásobný grandslamový šampion má pro svého kolegu vzkaz. „Čas tě užírá. Konec ti může prospět.“

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer (vlevo) s Rafaelem Nadalem na arcivním snímku.

Článek

Tenisový velikán Federer před blížícím se Laver Cupem, jenž v pátek startuje v Berlíně, promluvil pro Deutschen Presse-Agentur. V rozhovoru se vyjádřil i ke svému příteli Nadalovi a blížícímu se konci jeho kariéry. „Čas tě užírá. Nakonec stejně to rozhodnutí (o konci kariéry) budeš muset udělat, konec ti může prospět. A když už bude po všem a budeš odpočívat, budeš si moct s chutí říct, už žádné tréninky ani zápasy,“ uvedla bývalá světová jednička.

Nadal, v posledních letech sužovaný zraněními, nastoupil letos pouze ke dvaceti zápasům. V tom posledním podlehl na olympiádě jednoznačně Srbu Novaku Djokovičovi 1:6, 4:6. Čtrnáctinásobný vítěz French Open účast na Laver Cupu, kterou původně přislíbil, zrušil. „Strašně jsem doufal, že se zvládne dát do kupy a nastoupit k zápasu. Ale nakonec řekl, že se prostě necítí ready,“ prozradil Federer důvod Španělovy absence.

Třiačtyřicetiletý Švýcar přidal vzkaz pro příznivce antukového krále, že je v pořádku. „Zněl v pohodě. Myslím si, že se teď musí rozhodnout, jak dál. A to je podle mě teď to, nad čím přemýšlí,“ řekl. „Bylo by skvělé, kdyby mohl přidat ještě jednu sezonu, ale to si musí Rafa říct sám. Pro sport už udělal vše,“ zakončil Federer.