Hlavní obsah

Trpím úzkostmi a záchvaty paniky. Dávám si pauzu, přiznala elitní tenistka

Dál už to nejde, potřebuji pauzu. V tenisovém světě věta, která zaznívá čím dál častěji. Jako poslední ji vyslovila bývalá světová čtyřka Caroline Garciaová. Třicetiletá Francouzka se rozhodla předčasně ukončit sezonu. Na sociální síti X uvedla, že ji limitují zdravotní i psychické problémy.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská tenistka Caroline Garciaová předčasně ukončila sezonu.

Článek

Semifinalistka předloňského US Open letos nenaplnila očekávání a na žádném z grandslamů nepřešla nástrahy druhého kola. Nemohly za to pouze zdravotní problémy.

„Potřebuji restart. Je to neustále dokola, tenis se nezastaví. Musím si vzít volno, znovu se vídat s mými nejbližšími a začít dýchat bez neustálého tlaku.“

V mexické Guadalajaře před dvěma týdny odehrála Garciaová poslední zápas této sezony, v semifinále podlehla Polce Frechové. „Trápí mě neustálé problémy s ramenem. Doufala jsem, že to bude dobré, ale není. Potřebuji víc času, abych se pořádně uzdravila.“

Garciaová, jež s Francií ovládla Fed Cup v roce 2019, na sociální síti X poodhalila také další detaily. „Jsem vyčerpaná. Trpím úzkostmi, záchvaty paniky a bojuji se slzami před zápasy i po nich. Trápí mě, že přicházím o chvíle s rodinou a nemám místo, které bych mohla nazývat opravdovým domovem,“ napsala Garciaová.

Podporu francouzské hvězdě vyjádřila ve svém story na instagramu i česká superstar Markéta Vondroušová, pro kterou letošní sezona také skončila předčasně. V srpnu totiž podstoupila operaci ramene.

Foto: Instagram Markéty Vondroušové

Markéta Vondroušová vyjádřila podporu Caroline Garciaové.

Nejvýše postavené Francouzce patří v žebříčku aktuálně 36. příčka. V kariéře dosáhla na zisk dvou grandslamových titulů ve čtyřhře a 11 singlových titulů. Vysoká očekávání ji však semlela. „Vytvořila jsem na sebe velký tlak. Nestala jsem se světovou jedničkou, nevyhrála grandslam ve dvouhře a nemám ani medaili z olympiády. Vyčítám si to,“ přiznala.

„Přes to všechno tenis stále miluji, jen si musím odpočinout. Dát se dohromady fyzicky i psychicky. Na chvíli odcházím, ale věřím, že se uvidíme v Austrálii. Děkuji za podporu,“ uzavřela Garciaová.