Hlavní obsah

Drsná kritika tenisové superstar. Jak si tě máme vážit? zuří v Polsku

Mohl to být průlomový grandslam, obzvlášť ve světle šokujících vyřazení Novaka Djokoviče a Carlose Alcaraze. Jenže sedmý nasazený Hubert Hurkacz se z tenisového US Open pakoval již ve druhém kole a v Polsku ztrácejí se svojí hvězdou trpělivost. „Jak si tě máme vážit, když jsi zase zklamal?“ ptají se experti i fanoušci.

Foto: Profimedia.cz

Hubert Hurkacz zklamal polské fanoušky brzkým vyřazením na US Open.

Článek

Po losu newyorského grandslamu pasovala drtivá většina expertů Hurkacze minimálně do čtvrtfinále. Prvním nasazeným soupeřem měl být ve třetí rundě italský antukář Arnaldi a i v osmifinále měl být Hurkacz favoritem, protože nad formou Australana De Minaura, jenž od Wimbledonu laboroval se zraněním a neodehrál jediný zápas, visel otazník.

Skutečnost však byla zcela odlišná. Sedmadvacetiletý rodák z Vratislavi vyhořel ve druhém kole. Proti Australanu Thompsonovi neuhrál ani set a polským expertům došla trpělivost.

„Hubert Hurkacz je v Polsku podceňován, ale jak to může být jinak, když si sám vystaví takové vysvědčení?“ tázal se Filip Modrzejewski z webu Sport.pl. „Znovu uhrál v New Yorku druhé kolo, to je pro hráče z top ten katastrofa,“ pokračoval.

„Jak si máme Hurkacze vážit, když nás zase zklamal?“ ptal se jeden z fanoušků. A nebyl sám, komu se zajídalo Hurkaczovo představení ve Flushing Meadows.

Další z renomovaných expertů Hubert Blaszczyk zašel ještě dál: „Výkon Huberta Hurkacze je záhadou pro Akta X. Slabý servis, Thompsonem byl naprosto deklasován.“

Je nutno připomenout, že nejlepší servisman na okruhu (průměr 13,9 es na zápas - pozn. aut.) musel skrečovat kvůli zranění svůj duel druhého kola ve Wimbledonu, ale po vynucené měsíční pauze naskočil zpět do kolotoče ATP na tisícovkách v Kanadě i Cincinnati. Na obou prestižních podnicích navíc došel do čtvrtfinále.

Ve své rodné zemi však čelí tvrdé kritice, na níž reagoval ukončením spolupráce s trenérem Craigem Boyntonem. Polsko-americká spolupráce trvala pět let, nejlepším výsledkem zavedeného člena elitní desítky bylo wimbledonské semifinále v roce 2021.

„Je to určitě vzrušující změna. Spolupráce s Boyntonem garantovala stabilní formu, ale nic navíc. Stojí za to se zkusit podívat po něčem jiném. Obzvlášť když je Hurkacz stále relativně mladý, čas ale běží. Prostor pro zlepšení je obrovský,“ glosoval zásadní změnu v týmu novinář Modrzejewski.

Hurkacz se poprvé od newyorského krachu představí příští týden v čínském Čcheng-tu.

Související témata:
Hubert Hurkacz