Hlavní obsah

Dojemný Djokovičův vzkaz legendě: Přál bych si, abys stále hrál

Při své cestě do finále na turnaji Masters v Šanghaji vyřadil Novak Djokovič i českého talentovaného tenistu Jakuba Menšíka. Ve finále mu však po dvou setech vystavil stopku Ital Jannik Sinner (6:7, 3:6), jenž získal sedmý letošní titul. V pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu Srb vzpomenul na svého někdejšího soka, legendárního Švýcara Rogera Federera, který byl přítomen na zápase.

Sestřih zápasu Sinner - DjokovičVideo: sntv

Článek

Federer je na Masters v Šanghaji už od pátku. Švýcarská ikona světového tenisu si tak o víkendu užila v Číně několik zápasů přímo u kurtu, na kterém dokázala v letech 2014 a 2017 ovládnout celý turnaj.

Nebylo tedy překvapením, že i při zápase o titul mezi Djokovičem a Sinnerem seděl Federer v hledišti hned ve druhé řadě.

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Novak Djokovič pózující s trofejí pro poraženého z finálového duelu na Masters v Šanghaji

A dvacetinásobný grandslamový šampion byl ve velmi dobré společnosti - seděl mezi Carlosem Alcarazem, aktuální světovou dvojkou, a bývalým tenistou Juanem Carlosem Ferrerem, jenž nynější španělské hvězdě dělá trenéra.

Djokovič se na zmíněnou skupinu po zápase obrátil. „Je hezké tě vidět v hledišti, Rogere,“ načal svůj vzkaz směrem k Federerovi a aréna vybuchla potleskem. Následně Novak přiznal, že by svého někdejšího rivala viděl radši spíše někde jinde.

„Nejsem zvyklý tě vidět při zápase na tribuně, přál bych si, abys byl tady na kurtu a stále s námi hrál,“ pravil dále hvězdný Srb. „Ale je to asi poprvé, co hraju před tebou, takže jsem byl dneska asi pod větším tlakem. Ale ne, je to skvělé, že jsi tady. Díky,“ odpověděl Federerovi.

Ve finále poražený Srb poté obrátil pozornost i ke zbytku hvězdné skupinky, Alcarazovi a Španělovu trenérovi. „Carlosi a Juane Carlosi, i vám dvěma chci poděkovat, že jste přišli a byli součástí tohoto zápasu.“ dodal Djokovič na závěr.