Hlavní obsah

Djokovič útočí na další historický zápis. Můžu to dokázat, má jasno legenda

Dávno mu už nejde o žebříčkové postavení. Tenisová legenda legend Novak Djokovič si své cíle vybírá s precizností a pečlivostí sobě vlastní. Síly už soustřeďuje výhradně na ty největší podniky. Mezi ně bezesporu patří i turnaj série Masters v Šanghaji, který dnes začal. V případě triumfu by srbská superstar zlomila další ze svých nesčetných milníků, dosáhla by totiž na stý turnajový vavřín své neskutečné kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič na tiskové konferenci před turnajem v Šanghaji

Článek

Na olympijských hrách v Paříži si splnil jeden ze svých posledních velkých cílů, které mu chyběly, když si po fenomenální finálové bitvě s Alcarazem pověsil na krk vytouženou zlatou medaili.

Svou další velkou metu, získat rekordní 25. grandslamový titul a odpoutat se od Margaret Courtové, zatím nepřekonal, ve Flushing Meadows končil už ve třetím kole na Australanovi Popyrinovi.

Teď má před sebou Djokovič novou výzvu v podobě Turnaje Masters v Šanghaji. „Chtěl jsem tady moc hrát. Je to největší turnaj v Číně a jeden z vůbec nejlepších na celé tour. Hrál jsem tady naposledy před pěti lety. Od té doby se toho spoustu událo. Moc se těším na místní fanoušky, vždy mi tady dodávali spoustu energie a podpory,“ říká čtyřnásobný vítěz turnaje.

Bělehradský rodák v Šanghaji vyhrál kromě čtyř titulů 34 zápasů, jen v pěti odcházel poražen, což je bezpečně nejlepší statistika v historii turnaje. Pokud si zde svůj cíl splní a získá svůj 100. titul, stane se tak teprve třetím tenistou v Open éře, kterému se něco takového podařilo. Před ním už jsou jen se 103 zářezy Roger Federer a s rekordními 109 Jimmy Connors.

Zároveň by se Djokovič případným titulem odpoutal od Rogera Federera, pokud jde o triumfy na turnajích s tvrdým povrchem, kterých slavný Švýcar posbíral stejně jako Srb 71.

„Jsem šťastný, že jsem tady. Je to úžasný turnaj, stadion je neuvěřitelný a jeden z vůbec nejhezčích na okruhu. Zažil jsem tady spoustu úspěchů. Věřím, že mi ty zkušenosti pomůžou i letos,“ říká srbský velikán, který bude po volném losu v prvním kole čelit Američanu Michelsenovi.

Související témata:
  6 : 7, 6 : 2, 4 : 6 Sabalenková - Muchová 6 : 7, 6 : 2, 4 : 6 konec
20241004T09 : 15:00+0200
Sabalenková vs. Muchová
Sabalenková vs. Muchová
Sabalenková
Muchová
  Muchová - Čeng Čchin-wen zítra 12 : 00
20241005T12 : 00:00+0200
Muchová vs. Čeng Čchin-wen
Muchová vs. Čeng Čchin-wen
Muchová
Čeng Čchin-wen