Hlavní obsah

Djokovič bude mít v rodném Bělehradě muzeum

Tenista Novak Djokovič, který triumfem na olympijských hrách v Paříži zkompletoval kariérní Golden Slam, bude mít v rodném Bělehradě muzeum. Srbský prezident Aleksandar Vučič oznámil, že by mělo být otevřeno v roce 2027.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Novak Djokovič se zlatou medailí z olympijských her

Článek

„Máme za sebou první jednání o muzeu Novaka Djokoviče. Pro město to bude nová atrakce,“ citovala Vučiče agentura SID. O konkrétních exponátech prezident nemluvil.

Muzeum na počest sedmatřicetiletého vítěze rekordních 24 grandslamů a bývalého prvního hráče světa se Srbové rozhodli vybudovat také proto, že jeho velký rival Španěl Rafael Nadal už své má na rodné Mallorce. „Ukážeme, co Djokovič pro naši zemi udělal, přilákáme turisty,“ uvedl Vučič.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Novak Djokovič se zlatou medailí z olympijských her

Djokovič je velkým patriotem a dal to najevo také po nedělním finálovém vítězství nad Španělem Carlosem Alcarazem. „Nikdy jsem se nemohl vzdát svého snu vyhrát tuhle zlatou medaili, lidé v Srbsku mi vždy věřili. Chci, aby všichni Srbové věděli, že patří nám všem. Reprezentovat svůj národ je největší čest na světě,“ uvedl na sociálních sítích.

Související témata: