Hlavní obsah

Opět bez výhry. Češi v Davis Cupu nestačili na Austrálii a nepostoupí

Aktualizováno

Vidina postupu na finálový turnaj Davis Cupu do Malagy se před českými tenisty rozplynula. I ve druhém utkání kvalifikace ve Valencii prohrál zdecimovaný výběr Jaroslava Navrátila 0:3, tentokrát s Austrálií.

Sestřih zápasu Kokkinakis - MenšíkVideo: sntv

Článek
Fotogalerie

Valencie (od našeho zpravodaje) - Po úvodní porážce se Španělskem, na níž se citelně podepsaly křeče Tomáše Macháče, kvůli nimž musel vzdát duel s Carlosem Alcarazem, se do seznamu českých potíží přidala i viróza Jiřího Lehečky. Snažení svých spoluhráčů proti Australanům sledovala týmová dvojka s horečkou pouze z hotelového pokoje.

A tak musel do boje 19letý Jakub Menšík, který však Thanasimu Kokkinakisovi podlehl 2:6, 7:6, 3:6. A zbytek byla truchlohra. Zdravotními problémy oslabený Macháč vzdal utkání s Alexejem Popyrinem už ve druhém gamu.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Jakub Menšík v duelu proti Thanasi Kokkinakisovi neuspěl.

„Ve čtvrtek jsem se probudil, moje pravá noha byla úplně v dezolátním stavu. Jenže nebyla jiná možnost než to jít zkusit, když byl Jirka (Lehečka) nemocný. Ale nebylo to dobré,“ povzdechl si Macháč.

Konečný výsledek pak dotvořila čtyřhra, v níž Menšík s Adamem Pavláskem podlehli za hodinku Ebdenovi s Purcellem 4:6, 2:6…

„Za osmnáct let v roli kapitána jsem něco podobného nezažil,“ kroutil hlavou nad zdravotní kalamitou Jaroslav Navrátil. Loni Češi ve Valencii senzačně vyřídili Španěly, Korejce i Srby, aniž by prohráli jediný duel. Teď se ale okolnosti nemilosrdně spikly proti nim.

1.Austrálie2205:1
2.Španělsko1103:0
3.Francie1011:2
4.Česko2020:6