Hlavní obsah

Chemie pořád funguje? Obnovené premiéře šampionek se v Praze aplaudovalo

Aktualizováno

Osm měsíců od rozchodu zavedené deblové značky si Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zahrály znovu bok po boku. Obhájkyně olympijského zlata z Tokia se chystají na Paříž a na Livesport Prague Open se jim obnovená premiéra povedla. Lauru Samson a Slovenku Renatu Jamrichovou přehrály 6:3, 6:4 za 73 minut.

Šampionky zase pohromadě. Velice dobrý výkon, sehráli jsme se, pochvaloval si po vítězné čtyřhře pár Krejčíková, Siniaková.Video: Sport.cz

Článek

„Těžký zápas a velice dobrý výkon,“ tvrdila Siniaková, která si z Wimbledonu přivezla titul ve čtyřhře v páru s Američankou Townsendovou, zatímco Krejčíková senzačně na trávě ovládla dvouhru. „Jsem ráda, že tu můžu být a hrát. Atmosféra byla třešnička na dortu, je fajn, že lidi přišli a zůstali tady na nás,“ vykládala Krejčíková.

Společně K+S získaly celkem sedm grandslamových titulů a v konfrontaci s juniorským párem to bylo znát. Diváci byli vděční a aplaudovali.

„Byly jsme aktivnější. Naše přeběhy a agresivita rozhodly,“ mínila Siniaková, která s Krejčíkovou odehrála poslední duel na finále Billie Jean King Cupu v Seville.

„Předvídat, jestli je naše chemie zpátky, asi není optimální, ale v prvním utkání jsme se dobře doplňovaly,“ prohlásila Krejčíková. Na vítězky teď čeká australsko-turecký pár Honová, Sonmezová. „Uvidíme, jak to bude vypadat v příštím utkání – a hlavně, jak budou vypadat ty další (olympijské) týdny.“

Obě členky znovu sestaveného páru momentálně řeší i zdravotní komplikace. Siniaková bojovala s virózou a vyčerpáním, Krejčíková měla při úterním zápase zatejpované rameno i nohu.

„Něco je preventivní, něco jsou dozvuky Wimbledonu, snažíme se na tom pracovat na kurtu, na kondici i potom i na fyziu a zlepšuje se to,“ ubezpečovala singlová šampionka z All England Clubu. „Přechod na antuku je vždycky složitý. Jiné odskoky, jiný pohyb, ale bojuju s tím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí,“ řekla Krejčíková. „Musíme ale ještě hodně udělat i mimo kurt,“ přikývla Siniaková.