Hlavní obsah

Menšík si první semifinále na trávě nezahraje. Siniaková titul neobhájí, Muchová odstoupila

Aktualizováno

Příprava na slavný Wimbledon vrcholí. Český tenista Jakub Menšík na Mallorce podlehl Chilanovi Alejandru Tabilovi 4:6, 4:6 a první semifinále na travnatém povrchu si nezahraje. Kateřina Siniaková titul v Bad Homburgu neobhájí. Před čtvrtfinále s Donnou Vekičovou z Chorvatska z turnaje odstoupila. Také Karolína Muchová ke svému duelu nenastoupila, z turnaje v Eastbourne se odhlásila. WTA na sociální síti X uvedla, že se sedmadvacetiletá olomoucká rodačka odhlásila kvůli zraněnému zápěstí na pravé ruce, kvůli němuž téměř deset měsíců nehrála.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Menšík během turnaje na Mallorce

Článek

První set rozhodla jediná ztráta Menšíkova podání za stavu 4:5. Do druhé sady vstoupil český talent dobře, ujal se vedení 4:2, ale Tabilo třemi body za sebou skóre otočil a pak při Menšíkově servisu utkání ukončil.

Menšík, který se na Mallorce dočkal prvního vítězství na trávě mezi elitou, promarnil šanci zahrát si na okruhu ATP podruhé v kariéře semifinále. Poprvé se mu to povedlo v únoru v Dauhá, kde nakonec došel až do finále.

Karolína Muchová se v Eastbourne vrací k tenisu po desetiměsíční pauze zaviněné zraněním. Ve čtvrtfinále sedmadvacetiletá Češka vyzve obhájkyni titulu Američanku Madison Keysovou. S devětadvacetiletou Američankou se dosud utkala jen jednou, před pěti lety v Pekingu s ní prohrála ve dvou setech.

Kopřiva si poprvé zahraje Wimbledon, jako jediný Čech uspěl v kvalifikaci

Vít Kopřiva si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž ve Wimbledonu. Sedmadvacetiletý prostějovský rodák uspěl jako jediný ze zástupců českého tenisu v kvalifikaci, v jejímž rozhodujícím, 3. kole dnes porazil 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 zkušeného Francouze Richarda Gasqueta.

Kopřiva debutoval na grandslamech letos na Australian Open, kde vypadl v prvním kole v pětisetové bitvě s Američanem Sebastianem Kordou. Další pokus na premiérovou grandslamovou výhru bude mít na nejslavnějším světovém turnaji v londýnském All England Clubu. Všichni ostatní čeští tenisté došli v kvalifikaci maximálně do druhého kola.

Hlavní soutěž Wimbledonu se bude losovat v pátek.

Muchová odstoupila z turnaje v Eastbourne

Karolína Muchová se odhlásila několik hodin před plánovaným čtvrtfinálovým zápasem proti obhájkyni titulu Madison Keysové z USA, jež tak postoupila do semifinále bez boje. Server Tenisový svět uvedl, že 35. hráčka žebříčku vzdala další pokračování na turnaji kvůli horšímu stavu pravého zápěstí. Ve Wimbledonu, jenž začíná v pondělí, by podle webu startovat měla.

„Když jsem se dnes probudila a snažila jsem se rozcvičit, bylo zápěstí trochu ztuhlé. Jsem v kontaktu se svým lékařským týmem v Praze a doporučili mi, abych před blížícím se Wimbledonem neriskovala,“ citoval Muchovou Tennis Weekly Podcast. „Je to teprve začátek mého comebacku a nechci to uspěchat,“ dodala loňská finalistka Roland Garros.

V Eastbourne se Muchová vrátila na kurty po dlouhé zdravotní pauze od zářijového semifinále US Open. V prvním kole v Anglii porazila Rusku Elinu Avanesjanovou, jež zápas skrečovala po 20 minutách, ve středu v druhém kole zdolala 6:4 a 6:1 Magdu Linetteovou z Polska.

Ke svému čtvrtfinálovému duelu dnes na jiném travnatém turnaji v Bad Homburgu nenastoupila další česká tenistka Kateřina Siniaková, jež má zraněnou kyčel.

Turnaj mužů v Palmě de Mallorca (tráva, dotace 932.135 eur):
Dvouhra – čtvrtfinále
MENŠÍK (ČR) – Tabilo (4-Chile) 4:6, 4:6
Turnaj v Eastbourne (tráva):
Muži (dotace 812.235 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Harris (Brit.) - Cobolli (It.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:2
Purcell (Austr.) - Kecmanovič (Srb.) 6:3, 7:6 (7:4)
Vukic (Austr.) - Nišioka (Jap.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5)
Fritz (1-USA) - Šang Ťün-Čcheng (Čína) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Ženy (dotace 859.704 eur):
Dvouhra – čtvrtfinále:
Fernandezová (Kan.) - Dartová (Brit.) 6:2, 6:1
Keysová (4-USA) - Muchová (ČR) bez boje
Paoliniová (3-It.) - Boulterová (Brit.) 6:1, 7:6 (7:0)
Kasatkinová (6-Rus.) - Raducanuová (Brit.) 6:2, 6:2
Turnaj v Bad Homburgu (tráva, dotace 802.237 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Blinkovová (Rus.) - Haddadová Maiaová (4-Braz.) 6:3, 7:5.
Dvouhra – čtvrtfinále:
Vekičová (Chorv.) – SINIAKOVÁ (ČR) bez boje
Navarrová (3-USA) - Wozniacká (Dán.) 4:6, 6:1, 1:0 skreč
Šnajderová (Rus.) - Badosaová (Šp.) 6:3, 7:6 (7:3)
Tomovová (Bulh.) - Blinkovová (Rus.) 2:6, 6:1, 7:6 (11:9).
Kvalifikace na tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):
Muži – 3. kolo:
KOPŘIVA (16-ČR) – Gasquet (20-Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, 6:4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.