Hlavní obsah

Neuvěřitelná jízda Muchové. V Pekingu drtí soupeřky rozdílem třídy

Že má potenciál na to, měřit se s absolutní tenisovou elitou, to není pro tenisové experty vůbec nic nového. Karolíně Muchové chybí maličkost - zdraví. To naštěstí na probíhajícím turnaji v Pekingu olomoucké rodačce drží a soupeřky to poznávají na vlastní kůži. Dvojnásobná semifinalistka US Open je zde již v osmifinále, kam prošla ve stylu velké šampionky.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Muchová na turnaji v Pekingu

Článek

V suchém triku. Tak by se s jistou dávkou nadsázky dala nazvat dosavadní jízda Karolíny Muchové tisícovkovým turnajem v Pekingu. Česká tenistka totiž po spanilém tažení do semifinále US Open v žádném případě nedává nohu z plynu. Naopak, ještě sešlapuje pedál. Za tři odehraná utkání v čínském hlavním městě poztrácela během šesti odehraných setů nicotných deset her!

A soupeřky z druhé kategorie rozhodně nebyly. Ruska Blinkovová, 41. hráčka světa Číňanka Yuan a naposledy přemožitelka Barbory Krejčíkové z prvního kola Rumunka Cristianová. Všechny tři si mohly nechat o případném triumfu nad Českou jen zdát. „Nejdramatičtější“ zápas sehrály poslední dvě jmenované, každá z nich uhrála na Češku čtyři hry.

Tažení Muchové je o to neuvěřitelnější, že se letos v červnu vrátila na kurty po devítiměsíční přestávce. Od US Open tak vyhrála osm z devíti odehraných duelů. A je velmi reálné, že můžou přibýt další.

Poklonu během posledního grandslamového turnaje roku vysekl Češce i legendární Mats Wilander. „To, že jste výjimečný, se ukáže tak, že jste připravený reagovat na mimořádné události. A Muchová taková je. Stejně tak to má Novak Djokovič nebo Rafael Nadal,“ poklonil se Muchové slavný Švéd. A zdaleka nebyl sám.

A jízda české tenistky zdaleka končit nemusí. V boji o čtvrtfinále bude čelit 79. hráčce světa Španělce Bucsaové. Muchová je navíc v Pekingu ve hře i v deblu, kde je spolu s hvězdnou Španělkou Badosaovou také v osmifinále.

Výsledky Muchové v Pekingu
FÁZESOUPEŘKAVÝSLEDEK
3. koloRistianová (Rum.)6:1, 6:3
2. koloYuan (Čína)6:3, 6:1
1. koloBlinkovová (Rus.)6:1, 6:1
Související témata:
  3 : 6, 5 : 3 Macháč - Humbert 3 : 6, 5 : 3 probíhá Živě
20240930T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Humbert
Macháč vs. Humbert
Macháč
Humbert
  Sinner - Lehečka dnes 13 : 00
20240930T13 : 00:00+0200
Sinner vs. Lehečka
Sinner vs. Lehečka
Sinner
Lehečka