Hlavní obsah

Moji Mexičané mi rozumějí. Bouzková si podmanila fanoušky brilantní španělštinou

Posvátná půda pro českou tenistku Marii Bouzkovou. Kdyby se hrály všechny turnaje v Mexiku, tak je v elitní pětce WTA. Tady je důkaz. V této zemi se již šestkrát probojovala do čtvrtfinále. Speciálním prostředím je pro ni Guadalajara. Startuje tam popáté napříč všemi úrovněmi a při všech předchozích účastech se podívala mezi nejlepší čtyři.

Foto: Profimedia.cz

Marie Bouzková úspěšně postupuje turnajem WTA v Guadalajaře.

Článek

Marie Bouzková v Mexiku pokaždé ožije. V noci našeho času ji čeká bitva s Carolinou Garciaovou. Jedná se o její jubilejní dvacáté čtvrtfinále na okruhu WTA. Zatím má lehce kladnou bilanci 10:9.

Šestadvacetiletá tenistka se sice narodila v Praze, ovšem v Mexiku se může cítit, jako by vyšla na Staroměstské náměstí. I když tam by ji na rozdíl od Guadalajary poznal málokdo…

Za pět let svého působení na mexických podnicích si získala na svou stranu tamní fanoušky. Nejen svou hrou a sympatickým vystupováním, ale také zásluhou toho, že s nimi komunikuje v jejich jazyce. Klidně by mohla říct: Moji Mexičané mi rozumějí…

Doslova a do písmene. Po vítězném zápase s kvalifikantkou Alexandrou Ealaovou z Filipín (6:2, 6:2) totiž vystřihla brilantní rozhovor ve španělštině.

Nejdříve ale v angličtině prohlásila, že je radost hrát před takovým publikem, jako je v Guadalajaře.

Toho se okamžitě chytila moderátorka a chtěla po Bouzkové pár slov pro lidi, kteří ji povzbuzovali.

„Děkuji, že jste přišli a podpořili mě.“

Než větu dokončila, areálem se roznesl bouřlivý aplaus.

Usměvavá „Marya“ dál hrála na mexickou strunu.

„Je to tu jako můj domov. Znám všechny a moc ráda tady hraji. Vlastně jen vloni jsem tu nemohla startovat, protože jsem byla zraněná. Ale jsem šťastná, že jsem zpět. Doufám, že si užiji co nejvíc zápasů. Ale teď jsem moc šťastná za vítězství nad Ealaovou. Moc děkuji, že jste mi dodali tolik energie.“

Následovaly velké ovace.

„Myslím, že spolu máme dlouhou historii. Jsem dojatá, že se sem mohu vracet od prvního roku. Moc všem děkuji a uvidíme se v dalším zápase,“ pravila dojatá Bouzková.

Ve zmíněném dalším utkání porazila další postoupivší z kvalifikace Lucrezii Stefaniniovou. Nasazená šestka přejela Italku 6:2, 6:1.

Jedno je jisté. V nočním utkání proti Garciaové není papírovou favoritkou. Nicméně v zádech bude mít mexické publikum. Navíc francouzskou soupeřku porazila čtyřikrát ze čtyř pokusů. Z toho třikrát na trávě a jednou na tvrdém povrchu. Postoupí v Guadalajaře do semifinále i popáté ve své kariéře?