Hlavní obsah

Česko bude o prestižní trofej bojovat bez Krejčíkové

Daviscupová kvalifikace ve Valencii skončila pro český tým minulý týden výsledkovým fiaskem. Kapitán v Billie Jean King Cupu Petr Pála pak už dnes předběžně nominoval kvarteto hráček pro finálový turnaj v Málaze, který se hraje v polovině listopadu. Chybí v něm wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková.

Foto: Stanislava Benešová, Sport.cz

Vítězka wimbledonské dvouhry Barbora Krejčíková se z Fed Cupu omluvila

Článek

„Vzhledem k programu, jaký měla po Wimbledonu a olympiádě. Pak hrála až na US Open. Hodně zápasů chce omezit, čtyřhru třeba úplně, je hodně vyčerpaná. Její rozhodnutí plně respektuju,“ řekl pro česká média Pála, který počítá se čtveřicí Linda Nosková, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Karolína Muchová.

„Mluvil jsem i s Markétou Vondroušovou, ale ta je po operaci a neví, jak to bude vypadat. Kája Plíšková je po operaci, Tereza Martincová je po operaci, Brenda Fruhvirtová nedohrála na US Open… Uvidíme, koho doplníme, na to je ještě čas. Ale hlavně doufám, že se nic nestane a nebudeme měnit nikoho z nahlášených,“ doufá Pála.

Před rokem Češky na vyvrcholení BJKC v Seville porazily ve skupině Švýcarsko a USA. V semifinále ale vypadly s Kanadou. Letos se soutěž stěhuje do Málagy a Pálovu výběru odpadla kvalifikace, jelikož získal volnou kartu a v pozměněném systému je přednasazen do čtvrtfinále. V něm se utká s vítězkami duelu mezi domácím Španělskem a Polskem.

„Španělky budou v plné sestavě,“ zmínil Pála tým, v němž září Paula Badosaová a doplní ji Jessica Bouzasová, Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová a Nuria Diazová. „Pokud jde o Polsko, tak buď bude silné, nebo extrémně silné,“ říká kapitán o možném příjezdu Igy Šwiatekové. Světová jednička ale bude hrát na Turnaji mistryň v Rijádu (3.-9. listopadu) a už za tři dny by měla nastoupit v Málaze. Loni takhle z Masters v Cancúnu do Sevilly necestovala. Na rozdíl od českého tria Krejčíková, Siniaková, Vondroušová.

„Kvůli atmosféře bych si přál za soupeře Španělsko. I když se bude fandit proti nám, tak bych chtěl co nejvíc lidí,“ řekl Pála. „Tenhle hrací systém trochu znevýhodňuje silnější týmy se širokou základnou. Někdy stačí jedna skvělá hráčka a pak vyhrát debl v super tie breaku. My máme variant dost a musíme udělat maximum.“