Hlavní obsah

Záhada kolem bývalé světové jedničky. Organizátoři Australian Open jsou na vážkách

První tenisový grandslam roku se nezadržitelně blíží a většina hvězd tak již ladí formu na přípravných turnajích. Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Naomi Ósakaová však na žádném z nich nefiguruje, a i když její jméno prozatím na startovní listině australského turnaje zapsané je, organizátoři si vůbec nejsou jistí, zda se ho letos zúčastní.

Foto: Sport.cz

Japonská tenistka Naomi Ósakaová.

Článek

Australian Open začíná již 16. ledna a většina jeho účastníků se rozehrává například na přípravném turnaji v Adelaide, nebo se zúčastní toho v Hobartu, který startuje příští týden. Na startovní listině ani jednoho z nich však nefiguruje jméno dvojnásobné šampionky z úvodního grandslamu roku Naomi Ósakaové.

Pětadvacetiletá japonská tenistka se na okruhu WTA naposledy představila v září v Tokiu, kde však odehrála v prvním kole jenom jeden gem, než jí soupeřka vzdala, a do druhého kola ani nenastoupila. Od té doby ani nic nenaznačuje tomu, že by aktuálně 42. hráčka světového žebříčku trénovala.

Na sociálních sítích naposledy sdílela příspěvek 28. prosince, kde se s fanoušky podělila o pár střípků z jejího výletu do Evropy, který absolvovala se svým partnerem, rapperem Cordaem. Tomu, že se zřejmě stále nenachází v Austrálii nahrává také to, že byla ve středu označena na fotografii ze studia pilates v Los Angeles.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 大坂なおみ🇭🇹🇯🇵 (@naomiosaka)

Na startovní listině Australian Open sice jméno Ósakaové figuruje, ale organizátoři jsou již spíše smířeni s tím, že turnaj přijde o další velké jméno ženské dvouhry. Již takhle bude turnaj ochuzen o účast loňské šampionky Ashley Bartyové, která ukončila kariéru, či Sereny Williamsové nebo Rogera Federera v mužské části turnaje.

Objevují se i spekulace, že by bývalá světová jednička mohla zcela ukončit kariéru. Její výsledky v poslední době nebyly uspokojivé. Loni na US Open vypadla hned v prvním kole, stejně tak v Cininnati nebo Torontu. Přiznala také, že od roku 2018 trpěla depresemi a známé jsou také její bojkoty tiskových konferencí, kterých se neúčastnila kvůli strachu o svoje duševní zdraví.

Související témata: